Američke avio-kompanije predstavile kvartalne izveštaje

Prihod od letenja u drugom tromesečju u SAD bolji od očekivanog

SvetVesti

24.7.2021 09:10 Autor: Vladimir Jokanović 0

Prihod od letenja u drugom tromesečju u SAD bolji od očekivanog Prihod od letenja u drugom tromesečju u SAD bolji od očekivanog
AAL Quotes by TradingView Američke avio-kompanije American Airlines Group Inc. i Southwest Airlines Co. izvestile su o boljim kvartalnim rezultatima nego što su investitori... Prihod od letenja u drugom tromesečju u SAD bolji od očekivanog


Američke avio-kompanije American Airlines Group Inc. i Southwest Airlines Co. izvestile su o boljim kvartalnim rezultatima nego što su investitori očekivali, zaokružujući sezonu zarade za velike američke avio-prevoznike zahvaljujući rastu broja domaćih poslovnih putovanja.

American Airlines Group Inc. prijavila je manji gubitak od očekivanog, dok je Southwest Airlines Co. zabeležila dobitak u drugom kvartalu tekuće godine, prenosi MarketWatch. Ranije ove nedelje manji kvartalni gubitak od očekivanog prijavio je United Airlines Holdings Inc. Takođe, Delta Air Lines Inc prijavila je prošle nedelje neočekivani profit u istom tromesečju.

U konferencijskom razgovoru sa analitičarima nakon objave rezultata, rukovodioci kompanije American Airlines nastavili su da razgovaraju o oporavku i ponovili da rast broja slučajeva delta varijante Covid-19 nije uticao na smanjenje broja rezervacija.

Domaći poslovni prihod američkih avio-kompanija koji je u martu iznosio oko 20 odsto od nivoa pre pandemije uvećao na 45 procenata u junu, a vodeće su male i srednje kompanije, ocenjuju analitičari. Oni predviđaju da potpuni oporavak domaćih poslovnih putovanja tokom 2022. godine, čak iako međunarodni tokovi ostaju niži.


Southwest Airlines nastavlja da beleži poboljšanje prinosa, a putničke cene u junu 2021. uporedive su sa junom 2019. godine, navode analitičari. Na bazi trenutnih rezervacija, očekuje se da će turističkih putovanja biti više nego u julu 2019. godine, kao i da će cene biti više nego pre dve godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...