Investitori očekuju da će Fed nastaviti sa sprovođenjem agresivne monetarne politike

Prinosi desetogodišnjih državnih obveznica SAD dostigli 3,5 odsto

BerzaNovacSvetVesti

19.9.2022 15:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prinosi desetogodišnjih državnih obveznica SAD dostigli 3,5 odsto Prinosi desetogodišnjih državnih obveznica SAD dostigli 3,5 odsto
Prinosi desetogodišnjih državnih obveznica porasli su neznatno iznad 3,5 odsto po prvi put od 2011. godine, pošto je rast inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama... Prinosi desetogodišnjih državnih obveznica SAD dostigli 3,5 odsto

Prinosi desetogodišnjih državnih obveznica porasli su neznatno iznad 3,5 odsto po prvi put od 2011. godine, pošto je rast inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama podstakao Federalne rezerve (Fed) da nastave sa sprovođenjem agresivne monetarne politike.

Referentne državne obveznice SAD zabeležile su rast od 5,7 baznih poena, na 3,506 odsto, nakon što su trgovci zaključili da je neminovno da na ovonedeljnoj sednici Feda dođe do još jednog povećanja kamatnih stopa za tri četvrtine poena, piše Bloomberg.

Kako se navodi, čula su se i govorkanja da bi, u nameri da smanje inflatorne pritiske koji gotovo da ne pokazuju naznake slabljenja, čelnici Feda mogli da povećaju kamate za 100 baznih poena.

Investitori takođe prognoziraju koliko bi američka centralna banka mogla na kraju povećati referentne kamatne stope početkom 2023. godine. Međutim, raste i bojazan da bi privreda mogla pasti u recesiju i podstaći kreatore monetarne politike da sledeće godine snize kamatne stope.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...