Spoljnotrgovinska razmena premašila milijardu evra

Privredna saradnja Srbije i Slovenije sve bolja

SrbijaVesti

28.1.2021 10:10 Autor: Marija Jovanović 0

Privredna saradnja Srbije i Slovenije sve bolja Privredna saradnja Srbije i Slovenije sve bolja
Ekonomski odnosi Srbije i Slovenije stalno napreduju što potvrđuju i podaci koji pokazuju da je spoljnotrgovinska razmena u prvih 11 meseci prošle godine premašila... Privredna saradnja Srbije i Slovenije sve bolja

Ekonomski odnosi Srbije i Slovenije stalno napreduju što potvrđuju i podaci koji pokazuju da je spoljnotrgovinska razmena u prvih 11 meseci prošle godine premašila milijardu evra, zaključeno je na sastanku ministarke privrede Anđelke Atanasković i ambasadora Slovenije u Beogradu Damjana Berganta.

Atanasković je tom prilikom izrazila zadovoljstvo stanjem bilateralnih ekonomskih odnosa koji se, kako je istakla, kreću uzlaznom linijom što je rezultat značajnog povećanja međusobne trgovinske razmene i slovenačkih ulaganja u Srbiju.

Ona je podsetila da u našoj zemlji posluje više od 1.400 slovenačkih preduzeća koja zapošljavaju više od 25.000 ljudi.

Ambasador Bergant se osvrnuo na uspešno završenu akviziciju Komercijalne banke od strane NLB ocenivši da je reč o još jednoj značajnoj slovenačkoj investiciji.

On je ponovio da Slovenija pruža podršku Srbiji u procesu evropskih integracija, podsetivši da će ova zemlja predsedavati Savetom EU u drugoj polovini 2021. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...