PRIVREDNI PAD SRBIJE OVE GODINE JEDAN ODSTO Ministarstvo finansija i Narodna banka revidirali svoje procene

IzdvajamoSrbijaVesti

2.10.2020 09:45 Autor: Marija Jovanović 1

PRIVREDNI PAD SRBIJE OVE GODINE JEDAN ODSTO Ministarstvo finansija i Narodna banka revidirali svoje procene PRIVREDNI PAD SRBIJE OVE GODINE JEDAN ODSTO Ministarstvo finansija i Narodna banka revidirali svoje procene
Ekonomski rezultati u 2020. bolji su od očekivanih, zaključak je sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP kojom je predsedavala premijerka... PRIVREDNI PAD SRBIJE OVE GODINE JEDAN ODSTO Ministarstvo finansija i Narodna banka revidirali svoje procene

Ekonomski rezultati u 2020. bolji su od očekivanih, zaključak je sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP kojom je predsedavala premijerka Srbije Ana Brnabić.

Na sednici su analizirani najvažniji ekonomski rezultati, kao i napredak na najznačajnijim projektima za srpsku ekonomiju. Zbog dobrih rezultata Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije revidirali su svoje procene rasta BDP za celu godinu na minus jedan odsto.

Uprkos pandemiji u avgustu su rezultati bili bolji od očekivanih. Srbija je zabeležila značajan rast industrije od 4,2 odsto, dok su i rezultati u poljoprivrednom sektoru bolji od očekivanih, što znači da će ova godina verovatno biti rekordna u poljoprivrednoj proizvodnji, saopštila je Vlada Srbije nakon sednice Saveta.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Tržište rada, kako se navodi, nastavilo je stabilan rast, tako da je broj zaposlenih u avgustu bio veći za 1,8 odsto u odnosu na avgust prošle godine.

Takođe, iako je bio očekivan pad broja stranih turista koji su posetili Srbiju, zabeležen je rast u sektoru turizma kod broja domaćih turista, sa više od 25 odsto.

„Cilj je da Srbija bude među vodećim zemljama i ekonomijama u Evropi po privrednom rastu u 2020. godini, a na dobrom putu smo putu“, istakla je premijerka Brnabić.

Premijerka je dodala da će vesti da smo u prethodna tri kvartala ove godine postigli uspeh, imati značajne pozitivne efekte na našu privredu i ekonomiju, i da su one još jedan dokaz da idemo u pravom smeru, a da reforme i vizija Vlade daju rezultate.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...