Inicijativa o ukidanju PCR testa pomogla poslovanju kompanija

Privrednici Zapadnog Balkana traže ukidanje poslovnih barijera u regionu

Moja firmaPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

3.2.2021 14:59 Autor: Marija Jovanović 1

Privrednici Zapadnog Balkana traže ukidanje poslovnih barijera u regionu Privrednici Zapadnog Balkana traže ukidanje poslovnih barijera u regionu
Privrednici Zapadnog Balkana uputili su zajednički apel svojim vladama i političkim strukturama regiona da učine sve kako bi privreda poslovala na što jednostavniji način... Privrednici Zapadnog Balkana traže ukidanje poslovnih barijera u regionu

Privrednici Zapadnog Balkana uputili su zajednički apel svojim vladama i političkim strukturama regiona da učine sve kako bi privreda poslovala na što jednostavniji način i da se okrenu budućnosti i zajedničkoj regionalnoj saradnji.

 „Građanima regiona dajte budućnost, a ne prošlost“, zajednička je poruka svih predsednika privrednih komora Zapadnog Balkana vladama svojih zemalja.

Ovaj apel upućen je sa sednice Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, Kif ZB6, asocijacije koja okuplja privredne komore Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Kosova i Srbije. 

Poslovni sastanak
Foto: Pixabay.com

Privrednici traže hitno ukidanje svih barijera poslovnih i ekonomskih u regionu, posebno onih koji su posledica loših političkih odnosa Beograda, Prištine i Sarajeva, saopštila je Privredna komora Srbije.

Od Vlada u Sarajevu i Prištini zatraženo je međusobno ukidanje viza i svih drugih ograničenja za slobodu kretanja. Zatraženo je priznavanje registarskih tablica i osiguranja vozila koja onemogućuju potpunu slobodu kretanja i poslovanja što dovodi do nepotrebnih troškova u poslovanju privrede.

Kako je ocenjeno, inicijativa o ukidanju PCR testa za putovanje građana u zemlje regiona, koja je usvojena upravo na incijativu privrednih komora, imala je velikog efekta na poslovanje kompanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...