Ponuđena za 705 miliona dinara

Prodaje se imovina Navipa u Novom Sadu

NovacSrbijaStečajVesti

25.1.2021 14:50 Autor: Julijana Vincan 1

Prodaje se imovina Navipa u Novom Sadu Prodaje se imovina Navipa u Novom Sadu
Imovina beogradske firme Navip u stečaju na lokaciji Novog Sada procenjena je na ukupno 705 miliona dinara i ponuđena na prodaju javnim nadmetanjem, objavio... Prodaje se imovina Navipa u Novom Sadu

Imovina beogradske firme Navip u stečaju na lokaciji Novog Sada procenjena je na ukupno 705 miliona dinara i ponuđena na prodaju javnim nadmetanjem, objavio je stečajni upravnik.

Početna cena za ukupno 52 hektara građevinskog zemljišta u katastarskim opštinama Petrovaradin i Sremska Kamenica je 352 miliona dinara, dok se odvojeno prodaje plac od 121 metra kvadratnog u Petrovaradinu za 85.000 dinara.

Javno nadmetanje za imovinu Navipa zakazano je za 24. februar, a zainteresovani moraju prethodno da obezbede depozit od 140 miliona dinara.

Foto: Pexels.com

Istorijat Navipa

U vreme Austro-Ugarske vladavine, 1848. godine počela je organizovana proizvodnja vina u Srbiji, osnivanjem Navipovog podruma. Izgrađen na čvrstim osnovama, Navip je postao jedan od najvećih proizvođača vina u regionu.

„Narodno vinarstvo i podrumarstvo“ doživelo je više transformacija, privatizacija, dokapitalizacija, restrukturiranja, nažalost uvek sa predznakom neuspešnog.

Na svom vrhuncu Navip je imao podrume u Petrovaradinu, Zemunu, Krnjevu, Jagodini, Pirotu, Vranju i Leskovcu, strateški raspoređene po svim najznačajnijim vinogorjima Srbije. Ukupna površina vinograda premašivala je 1.200 hektara.

Navip se pamti po brendovima iz perioda stare Jugoslavije: Milion, Fruškogorski biser, Karlovački rizling, Jagodinska ružica, Ključka graševina.

Nažalost, krajem 2016. godine počela je prodaja imovine radi izmirenja dugova koji su već tada dostigli 30 miliona evra. Akcionarsko društvo za proizvodnju i promet pića Navip je u stečaju od 2012. godine.

NAVIP AD BEOGRAD – U STEČAJU

Braće Baruh 8, 11000 Beograd (Stari Grad), Srbija

Poslovni prihodi:
36,464,000.00 (2019)
Broj zaposlenih:
11 (2019)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...