PRODAJE SE SAVA CENTAR Početna cena 27,4 miliona evra, budući vlasnik mora da ispuni dva uslova

NekretnineNovacSrbijaVesti

3.8.2020 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PRODAJE SE SAVA CENTAR Početna cena 27,4 miliona evra, budući vlasnik mora da ispuni dva uslova PRODAJE SE SAVA CENTAR Početna cena 27,4 miliona evra, budući vlasnik mora da ispuni dva uslova
Posle višegodišnjih neuspešnih pokušaja da pronađe privatnog partnera, Grad Beograd je odlučio da ponudi na prodaju „Sava centar“. Budući kupac će, kako je istakao... PRODAJE SE SAVA CENTAR Početna cena 27,4 miliona evra, budući vlasnik mora da ispuni dva uslova

Posle višegodišnjih neuspešnih pokušaja da pronađe privatnog partnera, Grad Beograd je odlučio da ponudi na prodaju „Sava centar“.

Budući kupac će, kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, morati da plati minimum 27,4 miliona evra koliko iznosi početna cena, ali će i pride morati da se obaveže da u njegovu obnovu, u roku od pet godina, uloži barem 50 miliona evra.

Namenu „Sava centra“ budući vlasnik neće moći da menja pošto je ovo zdanje u proceduri za utvrđivanje za kulturno dobro.

Zašto se Grad Beograd odlučio na ovaj korak je veoma jednostavan – „Sava centar“ donosi samo gubitke.

Samo u poslednje dve godine gubici „Sava centra“ bili su veći od 500 miliona dinara – rekao je Vesić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...