Vrednost deonica Deutsche Bank i Commerzbank beleži pad

Prodajom akcija nemačkih zajmodavaca Cerberus zaradio 443 miliona evra

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

11.1.2022 14:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prodajom akcija nemačkih zajmodavaca Cerberus zaradio 443 miliona evra Prodajom akcija nemačkih zajmodavaca Cerberus zaradio 443 miliona evra
Finansijska investiciona firma Cerberus, koja se zalagala za spajanje banaka Deutsche Bank i Commerzbank, prodala je veliki deo svog udela u ova dva nemačka... Prodajom akcija nemačkih zajmodavaca Cerberus zaradio 443 miliona evra

Finansijska investiciona firma Cerberus, koja se zalagala za spajanje banaka Deutsche Bank i Commerzbank, prodala je veliki deo svog udela u ova dva nemačka zajmodavca, navode iz banke koja je obavila ovu transakciju.

Ova prodaja predstavlja značajno smanjenje udela jednog od najvažnijih investitora u finansijski sektor najveće evropske ekonomije i dešava se u trenutku kada se očekuje velika konsolidacija bankarskog sektora na Starom kontinentu, piše Reuters.

Firma Cerberus, koja je do sada imala oko tri odsto udela Deutsche Bank i pet odsto udela u Commerzbank i rangira se među deset najvećih investitora obe banke, prodala je 21 milion deonica Deutsche Bank i 25,3 miliona akcija Commerzbank, saopšteno je iz kompanije Morgan Stanley.

Ovom prodajom investiciona firma iz Sjedinjenih Američkih Država zaradila je 443 miliona evra (500 miliona dolara), a njen udeo je sveden na dva odsto u Deutsche Bank i tri odsto u Commerzbank.

Kako navode iz kompanije Morgan Stanley, Cerebrus se obavezao da u narednih 45 dana ne prodaje dodatne akcije.

Nakon ove vesti, vrednost deonica banaka Deutsche Bank i Commerzbank pala je 1,9 odsto i 4,9 odsto po završetku trgovanja na nemačkoj berzi.

  • Milovan94

    11.1.2022 #1 Author

    Lepe vesti

    Odgovori

  • MARKO7

    14.3.2022 #2 Author

    Pa realno lepa vest, slažem se

    Odgovori

  • Vesna Stanić

    4.4.2022 #3 Author

    Ovo je znak da će američki kapital početi da beži iz Nemačke. Mislim da za par meseci možemo da očekujemo masovni povratak naših gastarbajtera.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...