Jedno od najvećih turističkih preduzeća u regionu

Prodaju se slovenačke Terme Čatež

Vesti

9.11.2022 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prodaju se slovenačke Terme Čatež Prodaju se slovenačke Terme Čatež
Grupa DZS započela je postupak prodaje 45,79 odsto vlasničkog udela u Termama Čatež, jednom od najvećih turističkih preduzeća u Sloveniji, objavljeno je putem internet... Prodaju se slovenačke Terme Čatež

Grupa DZS započela je postupak prodaje 45,79 odsto vlasničkog udela u Termama Čatež, jednom od najvećih turističkih preduzeća u Sloveniji, objavljeno je putem internet stranice Ljubljanske berze.

DZS, većinski vlasnik Termi Čatež, i preduzeće Terme Čatež bili su 2017. i 2018. godine zbog finansijskih problema u postupku preventivnog restrukturiranja.

U skladu sa tom procedurom Terme Čatež su prodale stopostotni udeo u turističkom preduzeću Marina Portorož. Prenos vlasništva na slovenačko preduzeće Luka Lucija, u vlasništvu menadžera alternativnih investicionih fondova JonatanMars, završen je u maju prošle godine, kada su ispunjeni svi ugovorni uslovi odlaganja, piše Seebiz.

DZS, koji se temelji na tri stuba, izdavačko-medijskom, trgovinskom i turističkom, sklopio je sa poveriocima petogodišnji ugovor o finansijskom restrukturiranju koji je, prema nezvaničnim podacima, uključivao prodaju Marine Portorož, hotela Žusterna i golfa, stečaj u Mokricama, kao i likvidaciju preduzeća Rad Sales. Prema tadašnjim podacima, u grupi bi trebalo da ostanu izdavačka kuća DZS i Čateške toplice.

Hotel Žusterna sada je navodno na prodaju. Preduzetnik Roberto Kavalaro (Roberto Cavallaro), koji u istoj zgradi ima piceriju, potvrdio je letos za Radio Koper da pregovara o kupovini sa vlasnikom kompleksa hotela i bazena.

Uz DZS, na čijem je dugogodišnjem čelu Bojan Petan, još su dva vlasnika Termi Čatež. Capital družba ima 23,79 odsto vlasničkog udela u toplicama, dok Delo prodaje 9,15 odsto.

Grupa Terme Čatež, koju nakon prodaje Marine Portorož još uvek čine vladajuća preduzeća Terme Čatež i ćerka firma Del Naložba, lane je ostvarila 27,6 miliona evra poslovnih prihoda i 2,2 miliona evra operativne dobiti. Čista dobit iznosila je 7,9 miliona evra, pokazuje godišnji izveštaj objavljen na Ajpesu.

Iz jučerašnjeg saopštenja nisu jasni razlozi prodaje termi.

TERME ČATEŽ d.d.

Topliška cesta 35, 8250 Brežice , Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
32.925.878,00 (2021)
Broj zaposlenih:
312 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...