Jedan od najvećih svetskih zajmodavaca objavio finansijski izveštaj

Profit investicione banke JP Morgan premašio očekivanja analitičara

BankeNovacSvetVesti

14.1.2022 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Profit investicione banke JP Morgan premašio očekivanja analitičara Profit investicione banke JP Morgan premašio očekivanja analitičara
Investiciona banka JP Morgan Chase objavila je da je u četvrtom kvartalu 2021. godine imala profit koji je premašio očekivanja analitičara u pogledu koristi... Profit investicione banke JP Morgan premašio očekivanja analitičara

Investiciona banka JP Morgan Chase objavila je da je u četvrtom kvartalu 2021. godine imala profit koji je premašio očekivanja analitičara u pogledu koristi od kreditnih gubitaka, koji su bili bolji od očekivanih kada se osetio rast kredita poslovnom sektoru.

Brojke su sledeće:

  • Zarada: 3,33 dolara po akciji, prema procenjenih 3,01 dolar, prema podacima kompanije Refinitiv.
  • Dohodak: 30,35 milijardi dolara, prema procenjenih 29,9 milijardi dolara.

Deonice zajmodavca su pre otvaranja trgovanja pale 4,2 odsto. Iz investicione banke JP Morgan je saopšteno da je ostvareno 1,8 milijardi dolara neto dobiti nakon oslobađanja rezervi za kreditne gubitke koji se nikada nisu materijalizovali, a bez povećanja od 47 centi po akciji, zarada bi bila 2,86 dolara po akciji, piše CNBC.

Zajmodavac u ovoj godini očekuje rast troškova od osam odsto, na oko 77 milijardi dolara, što je rezultat pritisaka izazvanih inflacijom i 3,5 milijardi vredne investicije.

Prihodi kompanije kvartalno su porasli za skromnih jedan odsto, na 30,35 milijardi dolara, jer je usporeni priliv prihoda na tržištu nadoknađen povećanjem naplata za investiciono bankarstvo. 

Nekamatni rashodi su porasli za 11 odsto, na 17,9 milijardi dolara zbog rastućih troškova kompenzacije, saopšteno je iz banke. To je bilo više od očekivanih od 17,63 milijarde dolara koje su naveli analitičari u anketi kompanije FactSet.

Nakon toga, investiciona banka je prošlog meseca bila primorana da plati kaznu od 200 miliona dolara zbog optužbe da su njihovi predstavnici na Wall Streetu koristili aplikacije za dopisivanje kako bi zaobišli zakon o beleženju podataka.

Početkom ove godine vrednost akcija banke JPMorgan porasla je 6,2 odsto, zaostavši tako 11,6 odsto za rastom indeksa KBW Bank.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...