Problem minimalna cena mleka

Proizvođači mleka najavljuju blokade puteva ako ih ne primi Vučić

AgrobiznisSrbijaVesti

3.4.2023 15:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Proizvođači mleka najavljuju blokade puteva ako ih ne primi Vučić Proizvođači mleka najavljuju blokade puteva ako ih ne primi Vučić
Proizvođači mleka u centralnoj Srbiji najavljuju protest blokadom puteva 6. aprila, ukoliko se na razgovor o njihovim problemima ne odazovu predsednik Srbije Aleksandra Vučić,... Proizvođači mleka najavljuju blokade puteva ako ih ne primi Vučić

Proizvođači mleka u centralnoj Srbiji najavljuju protest blokadom puteva 6. aprila, ukoliko se na razgovor o njihovim problemima ne odazovu predsednik Srbije Aleksandra Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je da od države traže minimalnu cenu mleka od 65 dinara po litru.

„Tražimo da se utvrdi minimalna cena mleka od 65 dinara po litru i da se dodeli subvencija za svaku junicu kako bi se obnovio stočni fond. To bi državu koštalo deset milijardi dinara koje neće da odvoji, a za gradnju stadiona može da potroši po 70 miliona evra“, rekao je Palamarević, prenosi Beta.

Dodao je da je zahtev odgajivača goveda i da vlasnici krava dobiju premiju za svako grlo, a ne kao sada tek ako imaju najmanje tri krave.

On je rekao da proizvođači zahtevaju i da se plati premija za svaki litar mleka predatog mlekari, a ne pod uslovom da je proizvođač za tri meseca prodao najmanje tri tone.

Palamarević je istakao da se od predsdnika Srbije traži i da poljoprivreda ima priortet u finansiranju u narednih pet godina.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravljaje naglasio da ukoliko predstavnici države odbiju razgovor da će 6. aprila biti na šest sati blokirana raskrsnica puteva u Ravnom Gaju, od koje putevi vode ka Kniću, Kraljevu i Kragujevcu i raskrsnica u Mrčajevcima, odakle putevi vode ka Kraljevu, Čačku i Kniću.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...