britanska vlada dala zeleno svetlo?

Proizvodnja u prehrambenoj industriji ponovo uz pomoć ugljen-dioksida

EkologijaSvetU fokusuVesti

21.9.2021 19:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Proizvodnja u prehrambenoj industriji ponovo uz pomoć ugljen-dioksida Proizvodnja u prehrambenoj industriji ponovo uz pomoć ugljen-dioksida
Britanska vlada je postigla dogovor sa američkom kompanijom „CF Industries“ o ponovnom pokretanju proizvodnje ugljen-dioksida koji koristi prehrambena industrija u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kompanija CF,... Proizvodnja u prehrambenoj industriji ponovo uz pomoć ugljen-dioksida

Britanska vlada je postigla dogovor sa američkom kompanijom „CF Industries“ o ponovnom pokretanju proizvodnje ugljen-dioksida koji koristi prehrambena industrija u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kompanija CF, koja je zadovoljava oko 60 odsto britanskih potreba za ugljen-dioksidom, obustavila je prošle nedelje proizvodnju u svoje dve fabrike đubriva koje takođe proizvode CO2, zbog visokih cena gasa, prenosi Tanug pozivajući se na Sky News.

Time je naneta velika šteta prehrambenoj industriji koja uveliko korsiti ugljen-dioksid kako bi očuvala rok trajanja mesa.

Britanski ministar za preduzetništvo Kvasi Kvarteng (Kwasi Kwarteng) sastao se u nedelju sa direktorom CF Industries Tonijem Villom (Tony Will), a u utorak je izjavio da bi finansijska podrška mogla biti jedna od mogućnosti za ponovni početak produkcije.

Rastuće cene gasa su, takođe, dovele do kolapsa nekoliko manjih snabdevača energijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...