Društvo za informatiku Srbije organizovalo skup u Privrednoj komori

Uvođenje 5G mreže u Srbiji ipak kasni

SrbijaVesti

21.9.2021 17:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uvođenje 5G mreže u Srbiji ipak kasni Uvođenje 5G mreže u Srbiji ipak kasni
U Srbiji je usvojen je regulatorni okvir za uvođenje 5G mreže, čime je stvoren preduslov za početak javnog nadmetanja za dodelu frekvencija za njeno... Uvođenje 5G mreže u Srbiji ipak kasni

U Srbiji je usvojen je regulatorni okvir za uvođenje 5G mreže, čime je stvoren preduslov za početak javnog nadmetanja za dodelu frekvencija za njeno korišćenje, izjavila je rukovodilac Grupe za planiranje i razvoj elektronskih komunikacionih mreža i usluga u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vladana Radisavljević Ðorđević.

Na skupu koji je u Privrednoj komori Srbije (PKS) organizovalo Društvo za informatiku Srbije, Radisavljević Đorđević je izjavila da se ne kasni sa uvođenjem 5G mreže, te da su za dodelu radiofrekvencija za mrežu zainteresovani Telekom, Telenor, SBB i A1.

Međutim, više učesnika skupa je ocenilo da uvođenje ove mreže u Srbiji kasni. Oni su iskazali  nezadovoljstvo jer se niko od pozvanih operatera, kao ni RATEL, nije odazvao pozivu da učestvuje u skupu održanom u utorak, prenosi Tanjug.

Zaključeno je da se sa 5G mrežom ipak kasni i da pripreme na njenom uvođenju treba ubrzati, s tim da bi RATEL trebalo da raspiše tender za radiofrekvencije do kraja godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...