Kineska vlada predstavila Centralni dokument za 2022. godinu

Proizvodnja žitarica i revitalizacija sela najvažniji ciljevi

AgrobiznisSvetVesti

23.2.2022 11:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Proizvodnja žitarica i revitalizacija sela najvažniji ciljevi Proizvodnja žitarica i revitalizacija sela najvažniji ciljevi
Jedan od prioriteta kineske politike za 2022. godinu biće promocija i revitalizacija sela. U svom Centralnom dokumentu broj jedan za ovu godinu, navodi se... Proizvodnja žitarica i revitalizacija sela najvažniji ciljevi

Jedan od prioriteta kineske politike za 2022. godinu biće promocija i revitalizacija sela. U svom Centralnom dokumentu broj jedan za ovu godinu, navodi se da će Kina pozivati na „kontinuiranu sveobuhvatnu promociju revitalizacije sela“, piše Kineska medijska grupa (CMG), prenosi Beta.

Kao prva izjava o političkim planovima koju centralne vlasti objavljuju svake godine, dokument se smatra indikatorom prioriteta politike. On daje prioritet radu na poljoprivredi, seoskim područjima i poljoprivrednicima 19 uzastopnih godina od 2004. godine.

Vlada planira da obezbedi stabilnu i rastuću poljoprivrednu proizvodnju, rastuće prihode poljoprivrednicima, ali i mir u ruralnim područjima, naglašeno je u objavljenom dokumentu.

Kreatori politike postavili su cilj proizvodnje žitarica za 2022. godinu koji iznosi na 650 miliona tona.

Proizvodnja žitarica u Kini dostigla je rekordnih 682,85 miliona tona 2021. godine, prema statističkom birou zemlje, premašivši 650 miliona tona tokom sedam uzastopnih godina.

Foto: Pixabay.com

U dokumentu se naglašava da neće biti masovnog povratka u siromaštvo, s obzirom da je zemlja postigla cilj da eliminiše ekstremno siromaštvo krajem 2020. godine.

E-trgovina, turizam i logistika se takođe pominju u dokumentu radi promovisanja razvoja ruralnih područja.

Centralni dokument broj jedan za 2022. godinu zasnovan je na rezultatima godišnje centralne konferencije o radu na selu održane prošlog decembra.

  • MIŠKOVIĆ

    24.2.2022 #1 Author

    ovo bi trebalo nasa drzava da preuzme
    najbitnije ulaganje u poljoprivredu pogotovo u kriznim vremenima kao što je ovo

    Odgovori

  • VERA

    1.3.2022 #2 Author

    Kina razvija njihovu poljoprivredu, pametno.Hrana je najbitniji resurs.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...