Pozitivni trendovi u prerađivačkoj i prehrambenoj industriji

Projektovani ovogodišnji privredni rast od 4,5 odsto

SrbijaVesti

28.1.2022 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Projektovani ovogodišnji privredni rast od 4,5 odsto Projektovani ovogodišnji privredni rast od 4,5 odsto
Na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP rečeno je da je planirani rast bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini 4,5... Projektovani ovogodišnji privredni rast od 4,5 odsto

Na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP rečeno je da je planirani rast bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini 4,5 odsto.

Konstatovano je da je od novembra 2021. godine zabeležen rast zarada, nominalnih i realnih, uz očekivanje da se taj snažan trend nastavi i u tekućoj godini, a pozitivni trendovi uočeni su i u industriji, naročito prerađivačkoj i prehrambenoj, što posebno ohrabruje s obzirom na to da je taj sektor izvesni period bio u stagnaciji, piše N1.

U oblasti infrastrukture i građevine realizacija projekata koji su u toku teče po planu, očekuje se raspisivanje tendera za izgradnju kontrolnog tornja na aerodromu u Nišu, nastavlja se izgradnja autoputa Preljina – Požega, obilaznice oko Beograda, pripremljena je i dokumentacija za obilaznicu oko Užica i izgradnju tunela Kadinjača.

Razmatran je i veći broj projekata iz linijske infrastrukture čija je priprema pri kraju, poput autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, nastavka izgradnje autoputa na Koridoru 11, prema granici sa Crnom Gorom do Duge Poljane, kao i početak radova na izgradnji gasnog interkonektora Srbija – Bugarska, koji se planira početkom februara, dodaje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...