u odnosu na isti mesec 2023.

Promet robe u trgovini na malo u julu viši za 9,7 odsto u tekućim cenama

SrbijaVesti

30.8.2024 12:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Promet robe u trgovini na malo u julu viši za 9,7 odsto u tekućim cenama Promet robe u trgovini na malo u julu viši za 9,7 odsto u tekućim cenama
Promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji u julu 2024. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, veći je u tekućim... Promet robe u trgovini na malo u julu viši za 9,7 odsto u tekućim cenama

Promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji u julu 2024. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, veći je u tekućim cenama za 9,7 odsto, a u stalnim cenama za 5,7 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Ukoliko se uporede prvih sedam meseci 2024. godine sa istim periodom 2023. godine, promet robe u trgovini na malo veći je u tekućim cenama za 12,2 odsto, a u stalnim cenama za 7,4 procenata.

U odnosu na jun, u julu 2024. godine je promet robe u trgovini na malo u tekućim cenama bio viši za 4,2 odsto, dok je u stalnim cenama porastao za 3,9 odsto.

Trgovina na malo hranom, pićima i duvanom u julu ove godine bila je veća za 9,1 odsto u tekućim  cenama, dok je u stalnim porasla za 6,5 procenata u odnosu na isti mesec prošle godine.

Promet robe u trgovini neprehrambenim proizvodima (osim motornim gorivima) u istom periodu porastao je u tekućim cenama 11, 2 odsto, a u stalnim 8,4 procenata.

Kada je u pitanju trgovina motornim gorivima u specijalizovanim prodavnicama, ona je u julu porasla 8,6 odsto u tekućim cenama, ali je pala u stalnim za 1,2 procenta u periodu od godinu dana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.