u realnim iznosima zabeležen pad od 1,4 odsto u odnosu na prethodni mesec

Prosečna neto zarada u Crnoj Gori u septembru 718 evra

RegionVesti

31.10.2022 12:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prosečna neto zarada u Crnoj Gori u septembru 718 evra Prosečna neto zarada u Crnoj Gori u septembru 718 evra
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je u Crnoj Gori, prema podacima Monstata, iznosila 718 evra i ostala je na istom nivou... Prosečna neto zarada u Crnoj Gori u septembru 718 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je u Crnoj Gori, prema podacima Monstata, iznosila 718 evra i ostala je na istom nivou kao u avgustu.

Prosečna neto zarada u septembru je, u odnosu na isti mesec prošle godine, porasla 34,7 odsto. Prosečna bruto zarada u septembru je iznosila 887 evra, prenosi agencija Mina.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u septembru u odnosu na avgust porasle 1,4 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile pad od 1,4 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Po sektorima delatnosti, prosečne neto zarade u septembru su u odnosu na avgust porasle u sektorima poslovanje nekretninama 4,1 odsto, saobraćaj i skladištenje 2,1 odsto, snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 1,5 odsto, trgovina na veliko i malo – popravka motornih vozila i motocikala jedan odsto, finansijske i i delatnost osiguranja i ostale uslužne delatnosti po 0,9 odsto.

Rast je zabeležen i u sektorima prerađivačke industrije i usluga smeštaja i ishrane po 0,2 odsto i vađenja ruda i kamena 0,1 odsto.

Pad prosečne neto zarade u septembru je u odnosu na avgust zabeležen u sledećim sektorima: zdravstvena i socijalna zaštita (1,1 odsto), administrativne i pomoćne uslužne delatnosti (jedan odsto), građevinarstvo i informisanje i komunikacije (po 0,7 odsto), snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, uklanjanje otpada i obrazovanje (po 0,6 odsto), stručne, naučne i tehničke delatnosti i umetničke zabavne i rekreativne delatnosti (po 0,5 odsto). Pad je zabeleženi u sektorima državne uprave i odbrane: obavezno socijalno osiguranje (0,4 odsto) i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,3 odsto).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...