zabeležila rast od 5,6 odsto

Prosečna plata u Crnoj Gori 825 evra u martu

RegionVesti

30.4.2024 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prosečna plata u Crnoj Gori 825 evra u martu Prosečna plata u Crnoj Gori 825 evra u martu
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 825 evra i bila je 0,5 odsto veća u odnosu na... Prosečna plata u Crnoj Gori 825 evra u martu

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 825 evra i bila je 0,5 odsto veća u odnosu na februar.

Prosečna neto zarada u martu je, u odnosu na isti mesec prošle godine, zabeležila rast od 5,6 odsto.

Prosečna bruto zarada u martu je iznosila 1.030 evra, prenosi Mina.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u martu u odnosu na februar zabeležile rast od 0,5 odsto, proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou”, navodi se u saopštenju Monstata.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u martu su, u odnosu na prethodni mesec, zabeležile rast u sektorima snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, pet odsto, stručne, naučne i tehničke delatnosti 2,3 odsto, ostale uslužne delatnosti 2,1 odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 1,2 odsto, prerađivačka industrija 1,1 odsto.

Rast je zabeležen i u sektoru trgovina na veliko i na malo, popravka motornih vozila i motocikala 0,9 odsto, umetničke zabavne i rekreativne delatnosti 0,7 odsto, snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, obrazovanje i zdravstvena i socijalna zaštita po 0,6 odsto, saobraćaj i skladištenje 0,5 odsto i poslovanje nekretninama 0,3 odsto.

Pad prosečne zarade bez poreza i doprinosa u martu je, u odnosu na prethodni mesec, zabeležen u sektorima vađenje ruda i kamena 1,8 odsto, građevinarstvo, finansijske i delatnosti osiguranja po 0,3 odsto, informisanje i komunikacije i državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje po 0,2 odsto i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i usluge smeštaja i ishrane po 0,1 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...