PRVA ISPLATA 60 ODSTO MINIMALCA DO 10. AVGUSTA Zaposlenima od države po 18 hiljada dinara

IzdvajamoSrbijaVesti

23.7.2020 12:53 Autor: Ljiljana Begović 3

PRVA ISPLATA 60 ODSTO MINIMALCA DO 10. AVGUSTA Zaposlenima od države po 18 hiljada dinara PRVA ISPLATA 60 ODSTO MINIMALCA DO 10. AVGUSTA Zaposlenima od države po 18 hiljada dinara
Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će svi zaposleni kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima od države dobiti 60 odsto minimalne zarade... PRVA ISPLATA 60 ODSTO MINIMALCA DO 10. AVGUSTA Zaposlenima od države po 18 hiljada dinara

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da će svi zaposleni kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima od države dobiti 60 odsto minimalne zarade već do 10. avgusta, a zatim i u septembru. On je istakao da je država našla način da izdvoji direktna novčana sredstva za privredu i zaposlene.

„Nakon što smo u prethodna tri meseca isplatili tri minimalne zarade za 1.050.000 zaposlenih u 235.000 privrednih subjekata, našli smo prostora da nastavimo sa ovim merama tako da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60 odsto minimalne zarade zaposlenima, a za jedan mesec će biti odloženi i porezi i doprinosi na zarade. Prva uplata će u ruke zaposlenih stići već do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru. To je 18.000 dinara po zaposlenom odnosno 155 evra„, objasnio je  Mali.

Foto: Tanjug

On je podsetio da je dosadašnji paket podrške bio vredan 5,1 milijardu evra, a da će ova dodatna izdvajanja državu koštati još oko 66 milijardi dinara.

On je dodao da se očekuje da početkom naredne nedelje na sednici Vlade Srbije bude usvojen i pravni akt kojim će jasno biti definisan nastavak direktne pomoći za privrednike.

„Trudićemo se da ovaj proces i dalje bude što lakši i efikasniji, a kako bi svi što jednostavnije mogli da dobiju svoj novac“, rekao je ministar finansija.

„Sa ovom dodatnom podrškom dolazimo do iznosa od oko 5,7 milijardi evra, što je 12,2 odsto našeg BDP. Dakle, država će za 60 odsto od iznosa minimalne zarade za dva meseca izdvojiti 36 milijardi dinara, dok će nas odlaganje poreza i doprinosa na zarade za jedan mesec koštati oko 30 milijardi dinara“, istakao je Mali, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...