online sastanci trajaće deset dana

Prva misija MMF u okviru novog aranžmana sa Srbijom od 11. oktobra

BankeNovacSrbijaVesti

8.10.2021 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prva misija MMF u okviru novog aranžmana sa Srbijom od 11. oktobra Prva misija MMF u okviru novog aranžmana sa Srbijom od 11. oktobra
Prva misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u okviru redovne revizije novog aranžmana Srbije sa MMF-om, počeće 11. oktobra i trajaće do 22. oktobra, potvrđeno... Prva misija MMF u okviru novog aranžmana sa Srbijom od 11. oktobra

Prva misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u okviru redovne revizije novog aranžmana Srbije sa MMF-om, počeće 11. oktobra i trajaće do 22. oktobra, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Misija MMF-a biće održana online, a predvodiće je Jan Kejs Martejn (Jan Kees Martijn).

Misija MMF-a održaće već 11. oktobra prvi sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Podsetimo, krajem avgusta MMF dodelio je Srbiji 627,6 miliona Specijalnih prava vučenja (SDR), što je ekvivalentno iznosu od oko 890,22 miliona dolara ili 759,71 milion evra, rekla je viceguverner Narodne banke Srbije Ana Ivković.

Reč je, ističe Ivković, o priličnom iznosu, s obzirom na to da je kvota Srbije u MMF-u 0,14 odsto, istakla je ona.

Prema njenim rečima, MMF je distribuirao 95,8 posto od ukupne alokacije 650 milijardi dolara SDR-a, koju je Odbor direktora Fonda odobrio za podršku likvidnosti i borbi država članica protv pandemije i posledica korona krize.

Tagovi
MMF SRBIJA
  • Mirka

    10.10.2021 #1 Author

    Nisam baš sigurna u ovaj aranžman

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...