podsticanje rada mladih na zapadnom balkanu

Prvo regionalno takmičenje u inovacijama u januaru 2022. godine

BiznisBolji posaoInovacijePreduzetnikRegionVesti

18.12.2021 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prvo regionalno takmičenje u inovacijama u januaru 2022. godine Prvo regionalno takmičenje u inovacijama u januaru 2022. godine
Savet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuće u januaru prvo regionalno takmičenje za inovacije s ciljem podsticanja rada mladih inovatora širom regiona. Generalna sekretarka RCC-a... Prvo regionalno takmičenje u inovacijama u januaru 2022. godine

Savet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuće u januaru prvo regionalno takmičenje za inovacije s ciljem podsticanja rada mladih inovatora širom regiona.

Generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu je u Skoplju, na otvaranju prvog Foruma Zapadnog Balkana posvećenog novim inovacijama i poslovanju, kazala da je cilj takmičenja pod nazivom Butterfly Innovation Award, da se ohrabre mladi inovatori sa univerziteta širom regiona, prenosi crnogorska agencija Mina.

„Put do uspeha je često samostalan, ali nama će biti drago ako vam možemo pomoći na tom putu,“ rekla je Bregu.

Ona je navela da u proseku samo jedna ili dve od 100 gusenica postanu leptiri i da, slično tome, između 90 i 95 odsto startap firmi širom sveta propadne tokom prvih pet godina rada.

„Odlična ideja ne znači mnogo bez dosta truda, istrajnosti i odgovarajućih podsticaja. Bez neuspeha nema ni inovacije i kreativnosti. Želimo ohrabriti pametne i kreativne mlade ljude sa Zapadnog Balkana da rizikuju i pokušaju,“ rekla je Bregu.

Iz RCC-a je saopšteno da je Zapadni Balkan rangiran iza Evropske unije (EU) na globalnom indeksu inovacija preduzeća i zauzima između 50. i 84. mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...