Šansa otpuštenim radnicima da se vrate na posao

Qatar Airways ponovo zapošljava pilote i kabinsko osoblje

SvetVesti

1.6.2021 12:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Qatar Airways ponovo zapošljava pilote i kabinsko osoblje Qatar Airways ponovo zapošljava pilote i kabinsko osoblje
Lagano se nazire oporavak avio saobraćaja koji je bio prilično redukovan proteklih godinu dana zbog pandemije korona virusa. Da situacija ide nabolje, pokazuje i... Qatar Airways ponovo zapošljava pilote i kabinsko osoblje

Lagano se nazire oporavak avio saobraćaja koji je bio prilično redukovan proteklih godinu dana zbog pandemije korona virusa. Da situacija ide nabolje, pokazuje i postupak avio-kompanije Qatar Airways koja je počela sa regrutacijom pilota i kabinskog osoblja.

Izvršni direktor Qatar Airways, Akbar al Baker, opširno je govorio o budućnosti avio-kompanije u intervjuu za Simple Flying.

„Protekla godina bila je teška za avio-kompanije širom sveta, a ni Katar nije izuzetak. Uprkos saobraćanju i tokom pandemije, avio-kompanija je bila primorana da otpusti veliki broj zaposlenih“, rekao je Al Baker.

Međutim, čini se da su ti mračni dani iza Katara. Izvršni direktor Al Baker potvrdio je da je avio-kompanija započela postupak prekomponovanja nekih pilota i kabinskog osoblja po povratku na posao. Trenutno se daje prioritet bivšim pilotima Qatar Airways i posadi, koji su prošle godine postali tehnološki višak tokom smanjenja broja zaposlenih.

Tokom vebinara, Al Baker je saopštio da mu je drago što su u Qatar Airways već počeli da regrutuju i pilote i kabinsko osoblje, ali da daju prednost ljudima koje su otpustili i koji imaju dobre performanse.

U prethodnom periodu Qatar Airways je kontaktirao pilote Boeing 777 i 787 za dopunu radnih mesta. Iako se čini da je ova ponuda trenutno ograničena, jasno je da avio-kompanija planira polako da šalje još poziva za zapošljavanje u narednim mesecima. Ovo će biti sjajne vesti za hiljade otpuštenih, jer će im pružiti šansu da se vrate u ovim teškim vremenima.

Covid-19 je promenio oblik rada i veliki broj ljudi u neoperativnim sektorima se možda neće vratiti. U skladu sa tim, Al Baker kaže: „Kada je u pitanju broj putnika, postaraćemo se da ponovo dostignemo efikasnost, a ne brojeve. Počećemo sa regrutacijom osoblja, kabinske posade, pilota i inženjera“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...