primaće mesečnu nadoknadu od oko 1.400 evra

Radnici Fiata iz Kragujevca stigli u Slovačku, počinju tromesečni angažman u fabrici

BiznisBolji posaoVesti

12.2.2022 12:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Radnici Fiata iz Kragujevca stigli u Slovačku, počinju tromesečni angažman u fabrici Radnici Fiata iz Kragujevca stigli u Slovačku, počinju tromesečni angažman u fabrici
Grupa od oko 30 Fiatovih radnika iz Kragujevca doputovala je u Slovačku gde će u naredna tri meseca raditi u fabrici u Trnavi koja... Radnici Fiata iz Kragujevca stigli u Slovačku, počinju tromesečni angažman u fabrici

Grupa od oko 30 Fiatovih radnika iz Kragujevca doputovala je u Slovačku gde će u naredna tri meseca raditi u fabrici u Trnavi koja proizvodi vozila „Peugeot“ i „Citroen“.

To je prva grupa Fiatovih radnika iz Kragujevca koja se od početka godine dobrovoljno prijavila za odlazak u Slovačku na poziv poslodavca, piše Beta.

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Marković rekao je da su dve radnice iz grupe koja je stigla u Slovačku javile da su zadovoljne uslovima smeštaja i prijemom kod poslodavca.

„Svi radnici su smešteni u jednoj zgradi, uglavnom u četvorokrevetnim sobama, dok su jedine dve žene u dvokrevetnoj“, kazao je Marković.

Dodao je da je Fiat radnicima avansno uplatio više od 2.000 evra uoči polaska za Slovačku.

Radnici iz Kragujevca počeće da rade od ponedeljka, 14. februara s tim da je četvoro angažovano u logistici, dok će svi ostali raditi na montaži vozila.

Marković je potvrdio da će na osnovu srpskih propisa, radnici za službeni put dobiti dnevnicu od 25 evra što znači da će uz zaradu imati mesečnu nadoknadu od oko 1.400 evra odnosno oko 4.300 evra za tri meseca rada u slovačkoj fabrici.

Radnicima iz Kragujevca poslodavac pokriva troškove prevoza od Kragujevca do Trnave i nazad, troškove smeštaja u Trnavi, kao i troškove odlaska kući jednom u mesec dana.

Troškove ishrane i prevoza od mesta smeštaja do fabrike snose sami radnici, pri čemu je po rečima predsednika sindikata, cena hrane u fabrici povoljna, a troškovi prevoza iznose 17 evra mesečno.

FCA Srbija d.o.o. Kragujevac

KOSOVSKA 4, 34000 Kragujevac, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
397.894.424,40 (2020)
Broj zaposlenih:
2.133 (2020)

U Samostalnom sindikatu su naveli da fabrici automobila u Trnavi nedostaju radnici budući da je u blizini Volkswagen-ova fabrika, ali i Nemačka, pa se Slovaci opredeljuju za odlazak na druga, bolje plaćena radna mesta.

Tagovi
FIAT SRBIJA
  • LIMUN ŽUT

    12.2.2022 #1 Author

    Iz Srbije je radna snaga uvek najpovoljnija, nažalost.

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.2.2022 #2 Author

    Samo da oni prema zaposlenima ispune obecane uslove…

    Odgovori

  • LUKA

    13.2.2022 #3 Author

    Samo da ispostuju radnu snagu,jer sa njima I nemamo bas sjajna iskustva

    Odgovori

  • DANIJELA

    13.2.2022 #4 Author

    Pa da, mi smo jeftina radna snaga.

    Odgovori

  • MARIJANA

    13.2.2022 #5 Author

    Eh Srbijo, uvek nas prevare

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    14.2.2022 #6 Author

    Nadam se da će proći sve kako treba i da će radnici biti zadovoljni.

    Odgovori

  • VERA

    16.2.2022 #7 Author

    Moraće da malo uspore sa radom, tamo neće morati prekovremeno da rade kao u Srbiji. Samo danimaju bolje uslove. Negde pomenuli da najviše 3 meseca mogu da rade tamo, pa nazad

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...