Početak štrajka zakazan za sredu

Radnici kompanije Deere odbili šestogodišnji ugovor

SvetVesti

11.10.2021 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Radnici kompanije Deere odbili šestogodišnji ugovor Radnici kompanije Deere odbili šestogodišnji ugovor
Većina radnika američke firme za proizvodnju traktora Deere & Co glasala je protiv šestogodišnjeg ugovora koji je uslovno dogovoren sa Unijom radnika u automobilskoj,... Radnici kompanije Deere odbili šestogodišnji ugovor

Većina radnika američke firme za proizvodnju traktora Deere & Co glasala je protiv šestogodišnjeg ugovora koji je uslovno dogovoren sa Unijom radnika u automobilskoj, vazduhoplovnoj i poljoprivrednoj implementaciji (UAE) početkom oktobra.

Dogovor u vezi sa platama i povlasticama zaposlenih pokrio bi 10.000 zaposlenih u 14 fabrika u Ajovi, Ilinoisu i Kanzasu.

Iz kompanije su izjavili da je Deere potpuno posvećena nastavku kolektivnih pregovora, dodajući da će poslovanje i dalje teći ustaljenim tokom.

Dogovor koji je postignut između UAW i kompanije John Deere 1. oktobra odbilo je 90 odsto članova unije, naveo je zamenik predsednika UAW Čak Brauning (Chuck Browning) u izdvojenom saopštenju. On je dodao da je krajnji rok pre početka štrajka određen za sredu.

Pomenuti ugovor uključivao je i značajnu ekonomsku dobit i nudio radnicima najbolje zdravstveno osiguranje u industriji, rekao je Brauning ranije u toku meseca.

  • Anna

    11.10.2021 #1 Author

    Ugovor savršen, a oni kreću u štrajk? Nešto tu gadno smrdi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...