Holandski pivari nezadovoljni platama

Radnici kompanije Heineken stupaju u štrajk

EULifestyleVesti

13.1.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Radnici kompanije Heineken stupaju u štrajk Radnici kompanije Heineken stupaju u štrajk
Radnici pivare Heineken NV planiraju da stupe u prvi štrajk posle 25 godina, nakon što je istakao rok za postizanje boljeg sporazuma o radu,... Radnici kompanije Heineken stupaju u štrajk

Radnici pivare Heineken NV planiraju da stupe u prvi štrajk posle 25 godina, nakon što je istakao rok za postizanje boljeg sporazuma o radu, saopštio je holandski sindikat FNV.

Zaposleni u pivarama u Den Bošu i Zotervudeu i radnici dobavljača bezalkoholnih pića trebalo bi da započnu obustavu rada u petak, naveo je sindikat, koji je pozvao na povećanje plata, veće od planiranih 1,5 odsto ove i dva odsto iduće godine, prenosi Bloomberg.

Predstavnik sindikata prehrambene industrije FNV izjavio je da je najavljeno povećanje plata premalo i da je i dalje ispod nivoa inflacije. Sindikat je ocenio da je „sramota“ što Heineken nije odgovorio na njihove pozive za izmene kolektivnog ugovora o radu koji pogađa 1.250 radnika u snabdevanju.


Kompanija Heineken tvrdi da svoje zaposlene plaća 14 odsto više od drugih u istoj struci u Holandiji, navodeći da bi njena konačna ponuda za kolektivno povećanje plata od 3,5 procenata za dve godine mogla da poraste na oko 6,5 odsto.

„Ovo su izazovna vremena i Heineken je izuzetno teško pogođen pandemijom“, saopštila je pivara. Holandska ugostiteljska industrija je u dubokoj krizi i pivara je suočena sa „istorijski visokim povećanjem troškova“, saopštila je kompanija.

  • Zorica S.

    13.1.2022 #1 Author

    Dobro organizovani radnici,tako treba….

    Odgovori

  • STRELAC

    18.1.2022 #2 Author

    Haineken izuzetno pogodjen pandemijom???
    Pa svuda u svetu je povecena potrosnja piva tokom zatvaranja!!!

    Odgovori

  • Lolek

    18.2.2022 #3 Author

    Mobing na delu, ne sme da se pije na poslu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...