cilj da se u toku narednih nekoliko godina udvostruči broj startap kompanija u Srbiji

Radovi na proširenju kapaciteta NTP-a u Čačku možda počnu ove godine

BiznisInfrastrukturaInovacijeSrbijaVesti

29.3.2023 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Radovi na proširenju kapaciteta NTP-a u Čačku možda počnu ove godine Radovi na proširenju kapaciteta NTP-a u Čačku možda počnu ove godine
Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović najavila je tokom razgovora sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i predsednikom Gradske skupštine Igorom Trifunovićem, da... Radovi na proširenju kapaciteta NTP-a u Čačku možda počnu ove godine

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović najavila je tokom razgovora sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i predsednikom Gradske skupštine Igorom Trifunovićem, da će se raditi na proširenju kapaciteta NTP-a u tom gradu.

Ona je navela da je Čačak prepoznat od strane države zbog velikog broja projekata koji su pokrenuti u ovom gradu, dodavši da će resorno ministarstvo učiniti sve da radovi na proširenju NTP-a počnu već ove godine, piše eKapija.

Prema njenim rečima, jedan od ciljeva vlade jeste da se u toku narednih nekoliko godina udvostruči broj startap kompanija u Srbiji, i da upravo one pozitivno utiču na ekonomski rast, kao što je to slučaj u svim razvijenim zemljama sveta.

Todorović je ukazao na to da je grad Čačak kupio zemljište i pribavio građevinsku dozvolu za proširenje kapaciteta NTP, kao i da ovaj grad ima želju da se dalje razvija, preneo je sajt Vlade Srbije.

Imaćemo oko 12.000 kvadrata novog prostora, dodao je gradonačelnik, iskazavši zahvalnost Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i na spremnosti da u ovaj projekat ulažu.

Kako je za eKapiju nedavno izjavio direktor Naučno-tehnološkog parka Čačak Mirko Pešić, projektovanje novog objekta je kompletno završeno, a sada se radi na tome da se pronađe izvor finansiranja i da se odredi budžet koji će da finasira izgradnju.

  • GOCA BG

    2.4.2023 #1 Author

    Mozda i pocnu,posto se duze vreme prolongira…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...