nastavlja se konsolidacija bankarskog tržišta

Raiffeisen banka Srbija kupila Crédit Agricole banku

BankeNovacSrbijaVesti

5.8.2021 18:29 Autor: Miljan Paunović 0

Raiffeisen banka Srbija kupila Crédit Agricole banku Raiffeisen banka Srbija kupila Crédit Agricole banku
Raiffeisen banka a.d. Beograd kupila je Crédit Agricole banku, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu – CA Leasing Srbija. Kako je saopštila Raiffeisen... Raiffeisen banka Srbija kupila Crédit Agricole banku

Raiffeisen banka a.d. Beograd kupila je Crédit Agricole banku, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu – CA Leasing Srbija.

Kako je saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu.

Za uspešno okončanje transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju.

“Uvereni smo bi Crédit Agricole banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Johan Štrobl (Johann Strobl), predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

“Crédit Agricole Srbija strateški savršeno odgovara našoj banci i lizing kompaniji u Srbiji i ta akvizicija bi podržala dodatnu mogućnost rasta na ovom tržištu”, rekao je Štrobl, a navodi se su saopštenju.

Crédit Agricole Srbija ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa (tržišni udeo preko 20 odsto), te time odlično dopunjava poslovni profil Raiffeisen banke a.d. Beograd. U drugom kvartalu 2021. godine, Crédit Agricole Srbija imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Raiffeisen banke a.d. iznosila 3,4 milijarde evra, ističe se u saopštenju Raiffeisena.

Ukoliko se ova transakcija uspešno okonča, plan je da se Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad pripoji Raiffeisen banci a.d. Beograd, a CA Leasing Srbija d.o.o. Raiffeisen Leasing-u d.o.o. Beograd.

Tagovi
BANKA SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...