RAMPA ZA SRBE Hrvatska i Slovenija ne otvaraju granice do 15. jula

BiznisEURegionTurizamVesti

1.7.2020 15:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RAMPA ZA SRBE Hrvatska i Slovenija ne otvaraju granice  do 15. jula RAMPA ZA SRBE Hrvatska i Slovenija ne otvaraju granice  do 15. jula
Državljani Srbije i dalje ne mogu da putuju u Hrvatsku i Sloveniju. Hrvatski Štab civilne zaštite doneo je odluku „o privremenoj zabrani prelaska preko... RAMPA ZA SRBE Hrvatska i Slovenija ne otvaraju granice  do 15. jula

Državljani Srbije i dalje ne mogu da putuju u Hrvatsku i Sloveniju. Hrvatski Štab civilne zaštite doneo je odluku „o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske, koja se primjenjuje od 1. do 15. jula 2020. godine“.

Kako su iz ambasade Hrvatske u Srbiji pojasnili Tanjugu, iz privremene zabrane su izuzeti zdravstveni radnici, zdravstveni istraživači i saradnici, stručnjaci za brigu o starijima, te osobe koje zahtevaju hitno medicinsko lečenje…

Ulaz će biti omogućen i prekograničnim radnicima, prevoznicima robe i drugom prometnom osoblju, kao i policijskim službenicima u obavljanju svojih poslova, službe i timovima Civilne zaštite, osoblju međunarodnih organizacija i međunarodnom vojnom osoblju u obavljanju svojih funkcija, putnicima u tranzitu.

Takođe, osobama koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga ili koje imaju drugi ekonomski interes omogućeno je da uđu i izuzeti su od zabrane, kao i osobe koje putuju zbog školovanja ili drugih neodložnih razloga – smrtni slučaj u porodici, učestvovanje u sahrani, ozbiljni i hitni zdravstveni razlozi…

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Osobama koje putuju u Hrvatsku preporučuje se prethodna najava ulaska u tu zemlju, korišćenjem aplikacije entercroatia. mup. hr, zbog što bržeg prelaska granice.

Slovenija takođe nije otvorila granice za državljane Srbije uprkos preporuci Komisije, koju je ta država obavestila da se uslovi za ulazak u Sloveniju ne menjaju i da ostaju isti kao do sada, rečeno je Tanjugu u Ambasadi Slovenije u Beogradu.

Srbija ostaje na slovenačkom crvenom spisku epidemiološki rizičnih država, zato sve koji putuju iz Srbije u Sloveniju čeka 14-dnevni karantin, navodi se na sajtu ambasade.

  • GocaBG

    1.7.2020 #1 Author

    Razumljivo,ne zele povecan broj zarazenih iz drugih zemalja…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...