Prijave za dodelu sredstava privredna društva dostavljaju Razvojnoj agenciji Srbije

Raspisan javni poziv za podsticaje prehrambenoj industriji

AgrobiznisSrbijaVesti

8.7.2021 12:04 Autor: Miljan Paunović 2

Raspisan javni poziv za podsticaje prehrambenoj industriji Raspisan javni poziv za podsticaje prehrambenoj industriji
Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije objavili su javni poziv za dodelu podsticaja za privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene... Raspisan javni poziv za podsticaje prehrambenoj industriji

Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije objavili su javni poziv za dodelu podsticaja za privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije.

Sredstva podsticaja mogu se dodeliti za realizaciju investicionih projekata za ulaganja radi automatizacije, čija je minimalna vrednost ulaganja milion evra, piše Tanjug.

Za realizaciju isplate tranši u tekućoj budžetskoj godini raspoloživa sredstva iznose 300 miliona dinara.

Javni poziv sprovodi se u skladu sa Uredbom o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije, koju sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

Prijave za dodelu sredstava privredna društva dostavljaju Razvojnoj agenciji Srbije.

Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla.

  • Ljilja

    9.7.2021 #1 Author

    Samo da što veći broj firmi može da iskoristi ovu pomoć, moglo je to mnogo ranije ako sada već nije kasno. Imamo odličnu domaću hranu i dosta manjih i većih fabrika. Svaka podrška je dobrodošla.

    Odgovori

  • Lolek

    11.5.2022 #2 Author

    bravo lepa vest

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...