Deloitte i UFDS po drugi put dodeljuju nagradu "CFO godine" u Srbiji

Raspisan konkurs za najboljeg finansijskog direktora u 2021. godini

BankeBiznisNovacSrbijaU fokusuVesti

6.10.2022 14:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan konkurs za najboljeg finansijskog direktora u 2021. godini Raspisan konkurs za najboljeg finansijskog direktora u 2021. godini
Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) po drugi put biraju najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i pozivaju sve zainteresovane kandidate da... Raspisan konkurs za najboljeg finansijskog direktora u 2021. godini

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte i Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) po drugi put biraju najboljeg finansijskog direktora u Srbiji i pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs.

Deloitte i UFDS su pokrenuli prošle godine konkurs za izbor najboljeg finansijskog direktora koga bira stručni žiri prema unapred definisanim kriterijumima.

Nagrada “CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti.

“U pitanju je inicijativa koja promoviše važnost transparentnog korporativnog upravljanja i svakako je jedan od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i na taj način jačanje ekonomije”, piše u zvaničnom saopštenju.

Finansijskog direktora godine bira nezavisni i stručni žiri na osnovu unapred definisanih kvalitativnih i kvantitativnih kriterijuma, odnosno na osnovu popunjenog kratkog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izveštaja za 2021. godinu kompanije u kojoj je kandidat zaposlen.

Prijave na konkurs mogu se podneti zaključno sa 4. novembrom 2022. godine i učešće je potpuno besplatno. Pored popunjenog upitnika, prijave moraju da sadrže i lične podatke (ime i prezime, naziv kompanije, biografiju).

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora ove godine čine Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije u Galenici i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, ujedno i najbolji regionalni finansijski direktor u Jugoistočnoj Evropi, Violeta Kovačević, član Upravnog odbora UFDS i direktorka Merkator-S, Slobodan Žepinić, član Upravnog odbora UFDS i finansijski direktor u kompaniji Novelic, Dragan Lončar, profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta, Slavica Pavlović, predsednica izvršnog odbora Eurobanke, Nebojša Matić, osnivač i izvšrni direktor kompanije MikroElektronika i Olivera Andrijašević, Partner u Deloitteu.

Proglašenje pobednika konkursa biće organizovano sredinom decembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...