RASPISANI KONKURSI IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA Opredeljen najviši iznos do sada, 310 miliona dinara

KulturaLifestyleSrbijaVesti

13.1.2021 10:11 Autor: Julijana Vincan 0

RASPISANI KONKURSI IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA Opredeljen najviši iznos do sada, 310 miliona dinara RASPISANI KONKURSI IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA Opredeljen najviši iznos do sada, 310 miliona dinara
Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je... RASPISANI KONKURSI IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA Opredeljen najviši iznos do sada, 310 miliona dinara

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

„Prvi put ove godine raspisan je Кonkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture“, istakli su u Ministarstvu.

Kako je saopšteno, raspisani su i konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Кosovo i Metohija, zatim na jezicima nacionalnih manjina, namenjenih osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Sastanak i rad na laptopu
Foto: Unsplash.com

„Кonkursi, koji traju do 12. februara, su raspisani radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će odluke o raspodeli sredstava biti donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

„Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da se pisanim putem prijave“, naglašeno je u objavi.

Detaljne informacije i potrebni formulari nalaze se na ovom linku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...