RAST CENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ I pored pandemije stanovi skuplji za oko sedam odsto

RegionVesti

20.1.2021 17:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RAST CENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ I pored pandemije stanovi skuplji za oko sedam odsto RAST CENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ I pored pandemije stanovi skuplji za oko sedam odsto
Cene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromesečju prošle godine bile su za 6,9 odsto  veće nego u istom periodu godinu dana ranije, pokazuju... RAST CENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ I pored pandemije stanovi skuplji za oko sedam odsto

Cene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromesečju prošle godine bile su za 6,9 odsto  veće nego u istom periodu godinu dana ranije, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji se zasnivaju na vrednosti transakcija stambenih objekata. 

Kako se naglašava, cena novogradnja bila je veća u odnosu na treće tromesečje 2019. godine za 1,6 odsto, a cena postojećih stambenih objekata za 7,6 odsto. 

Prema zvaničnoj statistici, na godišnjem nivou cene stambenih objekata u Zagrebu su porasle u proseku za 5,7 odsto, na Jadranu za 7,5 odsto, dok su na ostalim područjima Hrvatske cene bile veće za devet procenata. 

U odnosu na drugo tromesečje prošle godine cene stambenih jedinica bile su za 0,6 odsto manje. Pritom su novi stambeni objekti pojeftinili u proseku za 0,5 odsto, a postojeći za 0,7 procenata.  

  • Sasa

    16.3.2021 #1 Author

    Nema logike da u ovoj krizi i pandemiji cena kvadrata raste.Padom potraznje pada i cena kvadrata,da li je ovo naduvano ili ne ja sam kontaktirao Solis agenciju kod njih cene miruju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...