nakon saniranja požara u gazpromovoj fabrici kondenzata

Raste cena gasa u Evropi

BerzaEkologijaNovacSvetU fokusuVesti

10.8.2021 17:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raste cena gasa u Evropi Raste cena gasa u Evropi
Prema podacima sa Interkontinetalne berze Evropa (ICE) cena gasa u Evropi je na trgovanju u utorak ponovo premašila 540 dolara za 1.000 kubnih metara.... Raste cena gasa u Evropi

Prema podacima sa Interkontinetalne berze Evropa (ICE) cena gasa u Evropi je na trgovanju u utorak ponovo premašila 540 dolara za 1.000 kubnih metara.

Cena fjučersa za isporuku gasa u septembru u holandskom TTF gasnom čvorištu porasla je na 542,5 dolara za 1.000 kubnih metara, ili za skoro pet procenata na dnevnom nivou, izveštava TASS, a prenosi Tanjug.

Ruska agencija podseća da je cena gasa 6. avgusta dostigla čak 545 dolara za 1.000 kubnih metara zbog požara u Gazpromovoj fabrici kondenzata u Novom Urengoju, u Jamalsko-Nenetskoj autonomnoj oblasti.

Nakon što je požar, u kojem niko nije stradao, ugašen, cena gasa je pala na oko 526 dolara, ali je u ponedeljak ponovo krenula uzbrdo.

Tagovi
GAS VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...