RAZARAJUĆI EFEKAT KORONE NA POSLOVANJE AVIOKOMPANIJA Montenegro Airlines u gubitku 15 miliona evra na kraju trećeg kvartala

RegionVesti

19.11.2020 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RAZARAJUĆI EFEKAT KORONE NA POSLOVANJE AVIOKOMPANIJA Montenegro Airlines u gubitku 15 miliona evra na kraju trećeg kvartala RAZARAJUĆI EFEKAT KORONE NA POSLOVANJE AVIOKOMPANIJA Montenegro Airlines u gubitku 15 miliona evra na kraju trećeg kvartala
Crnogorski nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines (MA) imao je na kraju trećeg kvartala minus od oko 15 miliona evra, što je za više od... RAZARAJUĆI EFEKAT KORONE NA POSLOVANJE AVIOKOMPANIJA Montenegro Airlines u gubitku 15 miliona evra na kraju trećeg kvartala

Crnogorski nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines (MA) imao je na kraju trećeg kvartala minus od oko 15 miliona evra, što je za više od šest miliona evra više nego u istom periodu prošle godine, saopštili su iz te kompanije.

Kako prenosi podgorički “Dan”, u kompaniji MA su naglasili da je korona kriza imala razarajući efekat na rezultate poslovanja svih avioprevoznika, i naveden je primer Croatia Airlinesa koji je za devet meseci 2019. imao gubitak od 6,5 miliona evra, a ove godine 32,1 milion evra, iako je Hrvatska imala značajno bolju turističku sezonu nego Crna Gora..

Kako je istaknuto, MA je za devet meseci ostvario ukupan prihod od oko 11,6 miliona evra, dok je prihod u istom periodu prošle godine iznosio 60,4 miliona evra, što znači da je pad prihoda 48,8 miliona evra, odnosno oko 80,8 odsto.

U Montenegro Airlinesu ističu da im je za saniranje posledica korona krize potrebna pomoć Vlade Crne Gore i podsetili su da su aviokompanije širom sveta dobile pomoć svojih vlada i da je na primer pomoć u evropskim zemljama iznosila od tri do 20 miliona evra po avionu. Inače, trenutno MA radi sa četiri aviona u floti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...