obezbeđeno dodatnih 500 miliona dinara

Rebalansom budžeta obezbeđen novac za obeštećenje zbog afričke kuge

SrbijaVesti

7.9.2023 12:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rebalansom budžeta obezbeđen novac za obeštećenje zbog afričke kuge Rebalansom budžeta obezbeđen novac za obeštećenje zbog afričke kuge
Rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede Srbije obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara, koji će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima oko... Rebalansom budžeta obezbeđen novac za obeštećenje zbog afričke kuge

Rebalansom budžeta Ministarstva poljoprivrede Srbije obezbeđeno je dodatnih 500 miliona dinara, koji će služiti za sprečavanje te zarazne bolesti i nadoknadu štete vlasnicima oko 46.000 uništenih životinja, navedeno je na sajtu tog ministarstva.

Do sada je na 2.201 gazdinstvu u Srbiji potvrđeno 4.167 slučajeva afričke kuge (AKS) kod domaćih svinja.

Ta bolest je potvrđena na teritoriji 46 opština u 15 upravnih okruga, Pčinjskom, Braničevskom, Pomoravskom, Podunavskom, Moravičkom, Južnobanatskom, Borskom, Srednjebanatskom, Zaječarskom, Sremskom, Šumadijskom, Južnobačkom, Mačvanskom, Pirotskom i u Gradu Beogradu.

Od ukupnog broja slučajeva AKS kod domaćih svinja, uginulo je njih 3.857. U zaraženim gazdinstvima izvršena je eutanazija 42.200 svinja sa neškodljivim uklanjanjem i dezinfekcijom gazdinstva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...