Prekidi u isporuci goriva u Velikoj Britaniji

Redovi na benzinskim pumpama u Londonu

SvetVesti

24.9.2021 15:42 Autor: Vladimir Jokanović 0

Redovi na benzinskim pumpama u Londonu Redovi na benzinskim pumpama u Londonu
Neke benzinske pumpe u Velikoj Britaniji zatvorene su u petak zbog problema u isporuci goriva. Na najmanje 100 benzinskih pumpi u vlasništvu BP nedostaje... Redovi na benzinskim pumpama u Londonu

Neke benzinske pumpe u Velikoj Britaniji zatvorene su u petak zbog problema u isporuci goriva. Na najmanje 100 benzinskih pumpi u vlasništvu BP nedostaje barem jedna vrsta goriva, a nekoliko je potpuno prazno. Problem u isporuci nastao je zbog nedostatka dovoljnog broja vozača teretnih vozila.

Kompanija BP izvinila se zbog neprijatnosti, dodajući: „Imamo problema sa snabdevanjem gorivom na nekim od naših maloprodajnih lokacija u Velikoj Britaniji, pa smo nažalost videli nekoliko pumpi koje su privremeno zatvorene zbog nedostatka bezolovnog i dizel goriva“, prenosi Guardian.

Esso je saopštio da je nekoliko njegovih benzinskih pumpi koje rade zajedno sa lancem supermarketa Tesco Express pogođeno nestašicom, kao i da je došlo do prekida isporuka prodavnicama. Na benzinskim pumpama u Londonu i Kentu u petak su se formirali redovi za benzin, ali vlada tvrdi da nestašice nema.

Iako Downing Street ističe da nema nestašice, ministri su se našli pod pritiskom da preduzmu mere za ublažavanje akutnog nedostatka radne snage i poremećaja lanaca snabdevanja izazvanu Brexitom i pandemijom. Udruženja trgovaca traže od vlade da osmisli viznu šemu kako bi pomogla u potražnji za većim brojem radnika na farmama, u fabrikama i u drumskom prevozu.

Kabinet premijera Borisa Džonsona (Boris Johnson) saopštio je da postoje problemi u nekoliko industrija i da je vlada blisko sarađivala sa poslovnim liderima tokom ove nedelje kako bi pomogla da se pronađe rešenje. Premijer je naglasio da nema potrebe za brigom. „Važno je ponoviti da nema nestašice goriva. Ljudi bi trebalo da nastave da kupuju gorivo kao i obično“, saopštio je kabinet.

Foto: Youtube screenshot

Velika Britanija je pogođena širom energetskom krizom, nakon što su visoke cene električne energije pogodile milione kupaca, a manji dobavljači su ispali iz posla, ocenjuje Bloomberg. Vlada neće spasavati propale energetske kompanije i očekuje da će neke od njih bankrotirati u narednim nedeljama, nakon što su cene gasa dostigle nove rekordne vrednosti.

Nedostatak vozača kamiona nije pogodio samo naftnu indusriju, već se oseća u svim sektorima ekonomije, tvrdi britansko Udruženje naftne industrije. Iz Udruženja su istakli da gorivo ipak stiže do velike većine potrošača, kao i da će sektor nastaviti da radi kako bi osigurao snabdevanje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...