Čak 162 kongresa u glavnom gradu Austrije tokom 2022. godine

Beč ponovo proglašen za najbolji kongresni grad

BiznisEURegionTurizam

26.5.2023 10:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Beč ponovo proglašen za najbolji kongresni grad Beč ponovo proglašen za najbolji kongresni grad
Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za 2022. godinu. Beč je opet zauzeo prvo mesto, ispred Lisabona i Pariza, zahvaljujući... Beč ponovo proglašen za najbolji kongresni grad

Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za 2022. godinu. Beč je opet zauzeo prvo mesto, ispred Lisabona i Pariza, zahvaljujući broju organizovanih kongresa.

U Beču je u 2022. godini održano 162 kongresa, dok ih je u Lisabonu bilo 144, a u Parizu 134. Naredna mesta na listi zauzimaju Barselona, Prag, Madrid, Berlin, Atina, Brisel i London.

Ovo je prva godina nakon pandemije korona virusa da je asocijacija uzimala u obzir isključivo kongrese koji su organizovani na licu mesta. Rang lista u godini ranije je obuhvatala i hibridne kongrese.

“Ovo je najbolja godina za bečku kongresnu industriju od izbijanja pandemije. Prednosti grada za nabavku novih kongresa su budžet od osam miliona evra, lokacije i smeštajni kapaciteti“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća i predsednik bečke turističke organizacije.

“Zauzimanje prvog mesta u globalnom, izuzetno konkurentnom okruženju još jednom dokazuje odličnu saradnju svih zaposlenih u bečkoj kongresnoj industriji. Ove godine imamo 17 velikih kongresa sa preko 3.000 učesnika, kao i četiri sa preko 10.000 učesnika“, dodao je Norbert Ketner (Norbert Kettner), direktor bečke turističke organizacije.

  • DUCA

    28.5.2023 #1 Author

    Svaka čast, verujem da će ih biti još.

    Odgovori

  • NATI

    28.5.2023 #2 Author

    Po mnogo cemu jedan od najboljih gradova

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.