Na troškove obezbeđenja, oglašavanja i procenu imovine podgoričkog preduzeća će otići više od 300.000 evra

Bivši stečajni upravnik fabrike Radoje Dakić doneo 11 odluka o namirenju potraživanja

BiznisPoslovanjeRegion

21.10.2022 10:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bivši stečajni upravnik fabrike Radoje Dakić doneo 11 odluka o namirenju potraživanja Bivši stečajni upravnik fabrike Radoje Dakić doneo 11 odluka o namirenju potraživanja
Mladen Marković, bivši stečajni upravnik nekadašnje podgoričke fabrike Radoje Dakić, doneo je pred razrešenje čak 11 odluka o namirenju potraživanja bivših radnika preduzeća. Ukoliko... Bivši stečajni upravnik fabrike Radoje Dakić doneo 11 odluka o namirenju potraživanja

Mladen Marković, bivši stečajni upravnik nekadašnje podgoričke fabrike Radoje Dakić, doneo je pred razrešenje čak 11 odluka o namirenju potraživanja bivših radnika preduzeća.

Ukoliko se na te odluke niko ne bude žalio, od prodaje imovine fabrike radnicima bi trebalo da bude isplaćeno 8,6 miliona evra, od čega će neki u potpunosti, a neki samo delimično namiriti svoja potraživanja, zavisno od trenutka upisa beleški presuda u katastru, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Pobjedu.

Pored dve odluke od početka oktobra, na osnovu kojih bi sa 6,2 miliona evra trebalo da se namire potraživanja 341 radnika koje zastupa advokat Dragan Prelević, na osnovu preostalih devet trebalo bi da bude podeljeno 2,4 miliona evra radnicima koje zastupaju advokati Veselin Raspopović, Brano Ćupić, Ljubo Marković, Radonja i Dragan Prelević.

Od toga će na troškove obezbeđenja, oglašavanja i procenu imovine, te stvarne troškove stečajne uprave po osnovu 11 odluka otići preko 300.000 evra, dok će za nagradu upravniku na računu biti rezervisano preko 144.000 evra.

  • VERA

    22.10.2022 #1 Author

    I nagrada upravniku , eto zasto je dobro biti stecajni upravnik.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...