očekuju pozitivne efekte na osnovu razmene iskustava

Crna Gora i Hrvatska jačaju saradnju u oblasti inspekcijskog nadzora

BiznisEURegion

1.12.2023 18:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crna Gora i Hrvatska jačaju saradnju u oblasti inspekcijskog nadzora Crna Gora i Hrvatska jačaju saradnju u oblasti inspekcijskog nadzora
Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove i Državni inspektorat Hrvatske su, prema rečima njihovih predstavnika, učvrstile saradnju u cilju ostvarivanja, produbljivanja i jačanja bilateralnih odnosa... Crna Gora i Hrvatska jačaju saradnju u oblasti inspekcijskog nadzora

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove i Državni inspektorat Hrvatske su, prema rečima njihovih predstavnika, učvrstile saradnju u cilju ostvarivanja, produbljivanja i jačanja bilateralnih odnosa u oblasti inspekcijskog nadzora.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, na čelu sa direktorkom Anom Vujošević, boravili su u utorak i sredu u radnoj poseti Državnom inspektoratu Hrvatske, prenosi Mina.

Tokom dvodnevnog boravka u glavnom gradu Hrvatske održano je više radnih sastanaka koji su imali za cilj razmenu znanja, iskustava i primera dobre prakse sa posebnim akcentom na teme radnih odnosa i zapošljavanja, zaštitu zdravlja ljudi i životne sredinu kao i zaštitu državnih resursa u šumarstvu i lovstvu.

Delegaciju Uprave za inspekcijske poslove pozdravio je glavni državni inspektor Andrija Mikulić, koji je predstavio organizaciju i način rada Državnog inspektorata i istakao da se od samog osnivanja inspektorata ulažu značajni napori kako bi pozicionirali Inspektorat kao predvodnika zaštite opštih interesa Hrvatske. On je dodao da su ovakvi radni sastanci višestruko korisni za sve učesnike.

Vujošević je rekla da će nesebična razmena iskustava sigurno imati pozitivne efekte na budući rad i saradnju ova dva organa.

Predstavnici inspekcija Uprave za inspekcije poslove osvrnuli su se na pojedine aspekte rada iz okvira njihove nadležnosti gde su u poređenju sa radom nadležnih inspekcija Državnog inspektorata pokušali doći do rešenja za ključne probleme sa kojima se susreću u svom radu, a koje su ovim inspekcijskim organima zajedničke.

“Na ovaj način učvršćena je još jedna uspešna saradnja dve srodne institucije komšijskih država, na čemu ovdašnje rukovodstvo Uprave za inspekcijske poslove insistira, a čiji je cilj ostvarivanje, produbljivanje i jačanje bilateralnih odnosa u oblasti inspekcijskog nadzora”, zaključuje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...