Ukupna razmena oko 800 miliona evra

Crna Gora za milion evra dnevno uvozi poljoprivredne proizvode iz Srbije

Region

6.4.2023 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Crna Gora za milion evra dnevno uvozi poljoprivredne proizvode iz Srbije Crna Gora za milion evra dnevno uvozi poljoprivredne proizvode iz Srbije
Svakog radnog dana Crna Gora iz Srbije uveze poljoprivredne proizvode u vrednosti od oko milion evra. Potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede... Crna Gora za milion evra dnevno uvozi poljoprivredne proizvode iz Srbije

Svakog radnog dana Crna Gora iz Srbije uveze poljoprivredne proizvode u vrednosti od oko milion evra.

Potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković rekao je da je uvoz poljoprivrednih proizvoda u Crnu Goru veliki, te da zbog toga subvencijama Vlada pokušava da motiviše domaće poljoprivrednike.

Naglašava da Crna Gora može da proizvede dovoljno hrane za sebe, a fenomenalno bi bilo da može da proizvede i za turiste, piše eKapija.

“Mislim da je uvezeno preko 550 miliona poljoprivrednih proizvoda. Ukupna razmena je oko 800 miliona, ali misim da je uvoz oko 550 miliona iz Srbije. Svaki radni dan iz Srbije otprilike uvozimo po milion poljoprivrednih proizvoda”, istakao je Joković I dodao da Crna Gora trenutno izvozi samo vino.

Joković je naglasio da je prethodna godina bila uspešna za sve poljoprivredne proivođače osim za malinare koji nisu uspeli da prodaju maline.

  • ELLA

    6.4.2023 #1 Author

    Šansa za naše izvoznike da plasiraju robu i dodatno zarade

    Odgovori

  • MAJA

    7.4.2023 #2 Author

    Razmena je velika, ali može i treba biti još veca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...