Uslov agencije za zaštitnu tržišne konkurencije dostavljanje kupoprodajnog ugovora

Mercator CG kupiće lanac marketa Franca

BiznisRegion

6.4.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mercator CG kupiće lanac marketa Franca Mercator CG kupiće lanac marketa Franca
Agencija za zaštitu tržišne konkurencije (AZK) odobrila je kompaniji Mercator CG kupovinu marketa Franca uz zahtev da se dostavi kupoprodajni ugovor u roku od... Mercator CG kupiće lanac marketa Franca

Agencija za zaštitu tržišne konkurencije (AZK) odobrila je kompaniji Mercator CG kupovinu marketa Franca uz zahtev da se dostavi kupoprodajni ugovor u roku od petnaest dana od zaključenja.

Usvojili su predlog mera, uslova i obaveza koje Mercator CG mora da ispuni kako sprovođenje koncentracije tržišta ne bi sprečilo, ograničilo ili narušilo tržišnu konkurenciju.

Ovo preduzeće je dužno da u roku od dve godine obavesti AZK ukoliko dođe do prenosa objekata u Kolašinu i Plužinama, a u roku od pet godina o eventualnoj budućoj kupovini, zakupu ili otvaranju novih maloprodajnih objekata u ovim gradovima, piše Seebiz.

Pored toga, Mercator CG je u obavezi da kvartalno izveštava AZK o ostvarenim prosečnim maržama u objektima u ovim gradovima za pojedine kategorije hrane tokom dve godine.

Ovo preduzeće je prošle godine podnelo zahtev AZK za odobrenje kupovine marketa Franca, koji je u većinskom vlasništvu Hilmije Franca i članova njegove porodice. U okviru Franca radi 69 trgovina u gotovo svim opštinama, od kojih je najviše u Podgorici (13), osam u Budvi i sedam u Bijelom Polju.

Ovo preduzeće je osnovano u okviru Mesne industrije Meso promet, koja je počela sa radom 1990. godine. Mercator CG je od aprila 2021. godine deo maloprodajne mreže Fortenova grupe, koja poseduje 88,1 odsto kompanije Mercator, zapošljava 1.600 ljudi, u 129 prodavnica u 19 opština.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...