Nemačka kompanija još uvek ne otkriva datum otvaranja megamarketa

Lidl kupio tri lokacije u Crnoj Gori

EkologijaInvesticijePoslovanjeRegionVesti

3.4.2023 10:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Lidl kupio tri lokacije u Crnoj Gori Lidl kupio tri lokacije u Crnoj Gori
Međunarodni trgovački lanac Lidl kupio je u Crnoj Gori kupio tri velike lokacije za svoje megamarkete, ali iz kompanije nisu želeli da govore o... Lidl kupio tri lokacije u Crnoj Gori

Međunarodni trgovački lanac Lidl kupio je u Crnoj Gori kupio tri velike lokacije za svoje megamarkete, ali iz kompanije nisu želeli da govore o planovima za Crnu Goru, kao ni o datumu kada bi mogli početi sa radom.

“Lidl konstantno razmatra mogućnosti za širenje poslovanja. Crna Gora je, u pogledu maloprodaje, tržište na kojem potrošači žele model koji nudi Lidl, a to je ponuda proizvoda visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama. Zbog toga Lidl trenutno investira u moguće lokacije za prodavnice i logističke centre u Crnoj Gori”, naveli su iz kompanije.

Oni su kazali da u ovom trenutku nisu u mogućnosti da obrazlažu detalje njihovih planova, aktivnosti, lokacija, kao ni potencijalnog datuma otvaranja, piše agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

“U Lidlu cenimo i negujemo transparentnu i relevantnu komunikaciju i budite uvereni da ćemo naše zaposlene i zainteresovane strane pravovremeno informisati o narednim koracima, kada za to dođe vreme”, rekli su iz kompanije.

Prema podacima iz katastra kompanija Lidl Crna Gora, čiji je osnivač WE – International Zweite iz Štutgarta, vlasnik je dve lokacije u Podgorici i jedne u Nikšiću. U glavnom gradu su kupili opštinski plac od oko 14.000 kvadrata iz zgrade Radio-televizije Crne Gore, na kome je ranije kompanija Bolići najavljivala gradnju hotela.

Prema podacima iz opštinskih dokumenata, gradska kasa je od prodaje ove lokacije prošle godine prihodovala oko 10,8 miliona evra. Od stečajne uprave Radoja Dakića kupili su plac od oko 13.000 kvadrata, za koji su nudili oko četiri miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...