otvoreno 250 novih radnih mesta

Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji u Lapovu, vredan 70 miliona evra

BiznisEUInfrastrukturaInvesticijePoslovanjeSrbijaVesti

8.8.2022 16:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji u Lapovu, vredan 70 miliona evra Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji u Lapovu, vredan 70 miliona evra
Kompanija Lidl otvorila je danas u Lapovu drugi logistički centar u Srbiji, na 57.000 kvadratnih metara, u koji je uložila 70 miliona evra, a... Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji u Lapovu, vredan 70 miliona evra

Kompanija Lidl otvorila je danas u Lapovu drugi logistički centar u Srbiji, na 57.000 kvadratnih metara, u koji je uložila 70 miliona evra, a koji će preuzeti snabdevanje dela prodavnica i obezbediti uslove za dalje širenje Lidlove maloprodajne mreže.

Novi, najmoderniji logistički centar ima kapacitet za skladištenje od 35.000 paleta robe sa pet temperaturnih režima, koji čuvaju svežinu i kvalitet proizvoda, rečeno je na otvaranju kome su prisustvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, generalni direktor kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja, prvi sekretar nemačke ambasade za privredu u Srbiji Denis Kajser (Dennis Kaiser) i predsednik opštine Lapovo Boban Miličić.

„Investicijom od 70 miliona evra u logistički centar u Lapovu obezbedili smo značajan oslonac našeg poslovanja. Pored toga što ćemo imati još efikasnije snabdevanje Lidl prodavnica, podjednako važno je što smo ovim ulaganjem otvorili 250 novih radnih mesta u ovom kraju Srbije, kao i da sada naš tim čini više od 3.000 kolega“, izjavio je generalni direktor kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja, prenosi agencija Beta.

Kako je istaknuto, logistički centar u Lapovu izgrađen je uz poštovanje najviših standarda održivosti, pa će i tokom svog rada imati karakteristike „zelenog“ objekta – smanjenu upotrebu energije i vode, kao i manje generisanje otpada.

Ušteda energije ovog logističkog centra u odnosu na uporedne objekte iznosi 45 odsto, dok je potrošnja vode, upotrebom posebne vrste slavina i korišćenjem kišnice, manja za 80 odsto.

Osim što se snabdeva strujom iz obnovljivih izvora kroz sistem ZelEPS, ovaj logistički centar poseduje sopstveni izvor energije, jer je na krov postavljeno 10.000 kvadratnih metara solarnih panela koji generišu deo potrebne struje.

Lidl je za potrebe izgradnje logističkog centra angažovao lokalne projektantske, nadzorne i izvođačke firme, pa je na projektu bilo je uključeno ukupno 70 domaćih podizvođača, prenosi agencija Beta.

Kao deo pripremnih radova, u Lapovu je izgrađeno gotovo dva kilometra pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom, nova crpna pumpa, a uređen je i Liparski potok.

Od septembra, kada logistički centar počinje sa operativnim radom, Lidlova maloprodajna mreža koja se prostire u 35 gradova Srbije i u ovom trenutku broji 61 prodavnicu, snabdevaće se robom iz dva centra, Lapova i Nove Pazove.

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa više od 12.000 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta. Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine.

Tagovi
ROBA TRGOVINA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...