u borbi sa transportnim izazovima

Lidl kupuje sopstvene kontejnerske brodove

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeU fokusu

6.4.2022 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Lidl kupuje sopstvene kontejnerske brodove Lidl kupuje sopstvene kontejnerske brodove
Maloprodajni lanci, kao što Walmart, Home Depot, John Lewis i drugi, odskora iznajmljuju manje kontejnerske brodove kako bi uspostavili kontrolu nad snabdevanjem. Njihov primer... Lidl kupuje sopstvene kontejnerske brodove

Maloprodajni lanci, kao što Walmart, Home Depot, John Lewis i drugi, odskora iznajmljuju manje kontejnerske brodove kako bi uspostavili kontrolu nad snabdevanjem.

Njihov primer sledi i nemački Lidl, a očekuje se da će taj diskontni gigant imati sopstvenog kontejnerskog prevoznika, pišu nemački portali.

Rat u Ukrajini, pandemija korone i intenzivna kupovina – diskontnom gigantu trenutno nije lako u trgovini hranom koju karakterišu niske cene. Rastuće vozarine i kašnjenja u kontejnerskom brodskom transportu pogoršavaju situaciju – a sve to je uticalo da diskonter, koji pripada Schwarz grupi, „ode“ u brodovlasnike, piše Pluton logistics, prenosi B92.

Nekoliko nemačkih portala, među kojima su DVZ, Manager magazin, Lebensmittel-Zeitung, Eurotransport.de i drugi, objavilo je prošle sedmice da će Lidl imati sopstvene kontejnerske brodove. Manager magazin navodi da je dobio potvrdu da će „Lidl u budućnosti koristiti neke od sopstvenih kapaciteta za pomorski transport“, kao i da su iz kompanije naveli da je to „još jedan element za obezbeđenje lanaca snabdevanja i dostupnosti robe u filijalama.“

Nemački mediji da Schwarz grupa, koja pored Lidla i Kauflanda poseduje i kompaniju za odlaganje otpada Pre Zero, trenutno kupuje nekoliko kontejnerskih brodova koji će ploviti pod brendom Tailwind Shipping Lines. Ovaj portal navodi i da je iz kompanije istaknuto da će se i dalje „u velikoj meri oslanjati na vrednu i dobro uspostavljenu saradnju sa partnerima“.

Sedište u Nekarsulmu i dalje nerado daje detalje o brodovima, rutama i učestalosti polaska, a DVZ piše da među brodskim brokerima kruže glasine da Lidl planira da nekoliko većih kontejnerskih brodova Tailwind Shipping Lines „pusti u promet do sredine godine“, prenosi B92.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.