Elektrifikacija transportnog saobraćaja

MAN električni kamion godinu dana ranije nego što je planirano

AutomobiliBiznisEkologijaEULifestyleVesti

21.3.2022 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

MAN električni kamion godinu dana ranije nego što je planirano MAN električni kamion godinu dana ranije nego što je planirano
MAN je predstavio prototip teškog električnog kamiona koji će krenuti na puteve početkom 2024. godine, odnosno skoro godinu dana ranije nego što je prvobitno... MAN električni kamion godinu dana ranije nego što je planirano

MAN je predstavio prototip teškog električnog kamiona koji će krenuti na puteve početkom 2024. godine, odnosno skoro godinu dana ranije nego što je prvobitno planirano.

Planirana prva količina biće 200 vozila i proizvodiće se, zajedno sa akumulatorima, u sopstvenoj fabrici u Minhenu. Pored toga, MAN, zajedno sa svojim partnerima Bosch, Faurecia i ZF, razvija kamion sa pogonom na vodonik koji će krenuti na puteve sredinom 2024. godine, piše Finance.si.

Kao deo istraživačkog projekta Bayernflotte, biće testiran godinu dana u kompanijama BaiWa, DB Schenker, GRESS Spedition, Rhenus Logistics i Spedition Dettendorfer. Na raspolaganju su i adekvatna infrastruktura i dovoljno zelenog vodonika.

Nemačka ima želju da elektrifikuje saobraćaj, a jedno od važnijih područja je i transportni saobraćaj. Mnogi proizvođači već razvijaju električne kamione, ali njihova implementacija u drumskoj praksi nije baš tako jednostavna. Potrebe transportnog saobraćaja su kompleksne, a električna tehnologija ima brojna ograničenja. Domet je, naravno, na prvom mestu.

 • ZVE84

  21.3.2022 #1 Author

  Jedno je teorija, a drugo praksa….

  Odgovori

 • Dragana

  21.3.2022 #2 Author

  Trebace tu jos vremena za realizaciju

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.3.2022 #3 Author

  Bas me zanima el.kamion ,kako ce to da funkcionise u praksi…

  Odgovori

 • IRINA

  22.3.2022 #4 Author

  Prelepo izgleda

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...