Zavod za zapošljavanje preusmerio sredstva

Dodatnih 250.000 evra za samozapošljavanje u Crnoj Gori

PreduzetnikRegion

3.9.2024 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Dodatnih 250.000 evra za samozapošljavanje u Crnoj Gori Dodatnih 250.000 evra za samozapošljavanje u Crnoj Gori
Zavod za zapošljavanje (ZZZ) odlučio je da preusmeri dodatnih 250.000 evra u program Podsticaji za samozapošljavanje, čime je ukupan fond za ovu godinu povećan... Dodatnih 250.000 evra za samozapošljavanje u Crnoj Gori

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) odlučio je da preusmeri dodatnih 250.000 evra u program Podsticaji za samozapošljavanje, čime je ukupan fond za ovu godinu povećan na 750.000 evra.

Ova odluka potvrđena je na današnjoj sednici Upravnog odbora ZZZ, kojom je predsedavao Aleksandar Šipčić.

„Dodatna sredstva omogućiće da najmanje 75 nezaposlenih osoba pokrenu sopstveni biznis, umesto prvobitno planiranih 50, što značajno proširuje podršku samozapošljavanju“, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Preusmerenje sredstava realizovano je iz postojećih potprograma Obrazovanje i osposobljavanje odraslih i Pasivne mere tržišta rada, s ciljem da se podrži veći broj nezaposlenih koji žele da započnu sopstveni posao.

Konkurs za ovaj program već je raspisan, a prijave su u toku. ZZZ poziva sve nezaposlene osobe koje imaju poslovne ideje i žele da se samozaposle, da iskoriste ovu priliku i prijave se na konkurs.

„Program Podsticaji za samozapošljavanje predstavlja ključnu meru Zavoda u borbi protiv nezaposlenosti i promociji preduzetništva, pružajući podršku onima koji žele da preuzmu inicijativu i pokrenu sopstveni biznis“, zaključuje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.