DRASTIČAN PAD POTROŠNJE U HRVATSKOJ zbog epidemije korona virusa

RegionVesti

9.4.2020 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DRASTIČAN PAD POTROŠNJE U HRVATSKOJ zbog epidemije korona virusa DRASTIČAN PAD POTROŠNJE U HRVATSKOJ zbog epidemije korona virusa
Prema podacima Poreske uprave Hrvatske, krajem marta i početkom aprila zabeležen je ozbiljan pad prometa, kao posledica epidemije korona virusa. Upoređujući period od 30.... DRASTIČAN PAD POTROŠNJE U HRVATSKOJ zbog epidemije korona virusa

Prema podacima Poreske uprave Hrvatske, krajem marta i početkom aprila zabeležen je ozbiljan pad prometa, kao posledica epidemije korona virusa.

Upoređujući period od 30. marta do 5. aprila 2020. u odnosu na isti period 2019. godine vidljivo je da je za sve delatnosti smanjen broj računa za 61 odsto i smanjen je iznos računa za 44 procenta, prenosi novac.hr.

Posebno je vidljiv pad u delatnosti pružanja smeštaja te pripreme i usluživanja hrane (hoteli i restorani), gde je vidljivo smanjenje računa od 95 odsto i iznosa računa od 91 procenat.

Međutim, kada se uporede poslednja nedelja marta i prva nedelja aprila, kada su stupile na snagu mere za suzbijanje posledica epidemije, vidi se da je prva nedelja aprila bila ekonomski produktivnija.

U tom smislu, u nedelji od 30. marta do 5. aprila za sve delatnosti zabeleženo je povećanje broja računa za 16 odsto i povećanje iznosa računa za 17 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...