EBRD POMAŽE SLOVENAČKOM „PETROLU“ Za ublažavanje posledica pandemije 25 miliona evra

BankeNovacRegionVesti

24.6.2020 16:11 Autor: Ljiljana Begović 0

EBRD POMAŽE  SLOVENAČKOM „PETROLU“ Za ublažavanje posledica pandemije 25 miliona evra EBRD POMAŽE  SLOVENAČKOM „PETROLU“ Za ublažavanje posledica pandemije 25 miliona evra
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit do 25 miliona evra slovenačkom „Petrolu“ kako bi se energetskoj kompaniji pomoglo u ublažavanju... EBRD POMAŽE  SLOVENAČKOM „PETROLU“ Za ublažavanje posledica pandemije 25 miliona evra

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit do 25 miliona evra slovenačkom „Petrolu“ kako bi se energetskoj kompaniji pomoglo u ublažavanju uticaja Covid-19 na njeno poslovanje.

Zajam s rokom do dve godine će omogućiti „Petrolu“ da aktivno upravlja potrebama svojih obrtnih sredstava preko poslovnih linija usled povećane volatilnosti prodaje uzrokovane izbijanjem korona virusa, navodi se u izjavi EBRD.

Finansiranje je odobreno s odstupanjem od uobičajenih vremenskih rokova, izbegavajući odgađanja, u kontekstu odgovora EBRD na pandemiju Covid-19.

Foto: Pixabay.com

Delatnosti „Petrola“ usmerene su na prodaju i distribuciju naftnih derivata,  između ostalog na proizvodnju, prodaju i distribuciju električne i toplotne energije. Jedan od najvećih deoničara „Petrola“ je Slovenačka vlada sa 31,8 posto vlasništva“, piše Indikator.ba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...