profit ostvaren u prvih šest meseci ove godine dva puta viši nego u istom periodu 2018.

Elektroprivreda Crne Gore ostvarila najveću dobit od osnivanja

Firme u fokusuRegion

18.7.2023 17:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Elektroprivreda Crne Gore ostvarila najveću dobit od osnivanja Elektroprivreda Crne Gore ostvarila najveću dobit od osnivanja
Elektroprivreda (EPCG) je u prvoj polovini godine ostvarila dobit od 106,11 miliona evra, najveću od osnivanja, saopštili su njeni predstavnici. „Rekord je utoliko impresivniji... Elektroprivreda Crne Gore ostvarila najveću dobit od osnivanja

Elektroprivreda (EPCG) je u prvoj polovini godine ostvarila dobit od 106,11 miliona evra, najveću od osnivanja, saopštili su njeni predstavnici.

„Rekord je utoliko impresivniji ukoliko se zna da je EPCG, u godini ostvarenja takvog rezultata, bila jedina u Evropi koja građanima nije povećavala cene električne energije, niti je bilo intervencija iz budžeta Crne Gore“, navodi se u saopštenju, Mina.

Iz EPCG su dodali da je profit ostvaren u prvih šest meseci ove godine više od dva puta veći nego u istom periodu 2018. godine, kada je ostvareno oko 43 miliona evra.

Ukoliko se posmatraju uporedni podaci, EPCG je 2011. godine zabeležila gubitak od 10 miliona evra, 2012. sa četiri miliona, a 2017. oko sedam miliona evra.

Poslovni rezultat je 2020. godine za isti period bio oko dva miliona, 2019, 2016. i 2014. oko 13 miliona, dok je 2015. bio oko 12 miliona evra.

„Kvalitetne poslovne odluke menadžmenta i Odbora direktora, zdrava poslovna vizija, povoljne hidrološke prilike i dobro upravljanje u periodu energetske krize uslovile su kontinuiran napredak i istorijske poslovne rezultate kompanije“, navodi se u saopštenju.

  • SHALIMAR

    18.7.2023 #1 Author

    Svaka cast,nas EPS da uci od njih..

    Odgovori

  • LENA

    7.4.2024 #2 Author

    Ovo pokazuje stabilnost i napredak kompanije u konkurentnom energetskom sektoru

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...