Crnogorski elektrodistributivni sistem najveća žrtva energetske krize

EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje

BiznisRegion

3.11.2023 12:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje
Elektroprivreda (EPCG) će nastojati da ne dođe do poskupljenja električne energije građanima, saopštio je njen direktor, Nikola Rovčanin. On je, gostujući televiziji Vijesti, kazao... EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje

Elektroprivreda (EPCG) će nastojati da ne dođe do poskupljenja električne energije građanima, saopštio je njen direktor, Nikola Rovčanin.

On je, gostujući televiziji Vijesti, kazao da cene nisu povećavane ni u onim vremenima kada je bila energetska kriza i kada se struja uvozila, prenosi Mina.

„U konačnom ćemo videti opredeljenje svih struktura koje učesatvuju na računu i doći će se do određene formule“, rekao je Rovčanin.

On je dodao da je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) najveća žrtva energetske krize imajući u vidu da mora da nabavlja gubitke elekrtične energije po jednoj ceni, a da se plaća do dvostruko, trostruko nižoj.

„Crna Gora je definitvno jedina država koja je energetsku krizu preživela bez rasta računa za građane, bez intervencija države i sa stabilnim energetskim kompanijama koje su poslovale sa profitom“, rekao je Rovčanin.

On je naveo da Crna Gora u ovom trenutku izvozi struju.

„Mi smo za ovih deset meseci izvezli oko 142 miliona, uvezli smo jedan deo. Uglavnom profit od izvoza/uvoza je trenutno 82 miliona evra. Prvih devet meseci smo završili sa profitom od 62 miliona evra. Ulazimo u poslednji kvartal koji treba da bude povoljan hidrološki“, naveo je Rovčanin.

  • Maky

    3.11.2023 #1 Author

    Dobre vesti za gradjane CG

    Odgovori

  • ŽIZI

    5.11.2023 #2 Author

    Selim se u CG pošto je kod nas poskupelo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...